1

MooiWeer ZomerSpelen: ontdek avontuurlijk Terschelling!

Het echte eilandgevoel ervaar je deze maand op Terschelling!

MooiWeer ZomerSpelen Nieuws door
Foto 1. Wadkanoën met gids. Foto: MooiWeer

archief oud artikel 4 augustus 2015 Toerisme Terschelling West, Friesland Sta op van je handdoek en doe mee aan de MooiWeer ZomerSpelen op Terschelling! Ervaar het eilandgevoel terwijl je meedoet aan stoere activiteiten als paintballen in het bos of blokarten op het strand. Toch meer een waterrat? Kies dan voor wadkanoën naar de zeehondenbank of ga als echte waaghals coast raften op zee!

Avontuurlijk Terschelling

Of je nu op zoek bent naar avontuur in het water of sportieve activiteiten op het strand, het kan allemaal op Terschelling deze zomer! Evenementenbueau MooiWeer organiseert tijdens de ZomerSpelen een gevarieerd programma om vakantiegangers en eilandbewoners Terschelling op een nieuwe manier te laten ontdekken. Tijdens de spelen kun je op het eiland sportieve activiteiten in de ongerepte natuur doen die niet overal in Nederland mogelijk zijn. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden, zoals hutten bouwen en boogschieten voor kinderen tot brandingkajakken en paintballen voor oudere deelnemers. Beleef het zelf!

De ultieme eilandbeleving

“We willen bezoekers van de ZomerSpelen de ultieme eilandbeleving meegeven. Ze moeten blij naar huis gaan. Je merkt dat toeristen in juli vooral voor het strand komen, maar in augustus gaat het om de beleving”, vertelt Ilmar Wessels, initiatiefnemer van de ZomerSpelen. Het programma is dit jaar weer een stukje uitdagender dan voorgaande jaren en dat pakt volgens Wessels goed uit: “Ondanks dat het weer soms tegenvalt, is de opkomst goed. Mensen komen hiervoor naar Terschelling, dan willen ze niet alleen maar wachten tot het weer goed is."

Kanotochten over het wad

De zomerspelen zijn sinds half juli bezig en hebben tot nu toe al veel deelnemers getrokken. “Vooral hutten bouwen en activiteiten in het water zijn populair, deelnemers zijn ontzettend fanatiek." Als het goed waait kan er met blokart over het strand gereden worden. Ook de wadkanotochten naar de zeehondenbank trekken veel publiek. “Dat is echt iets bijzonders, we horen van allerlei kanten dat mensen verbaasd zijn dat dit mogelijk is in Nederland!” Gelukkig gaan de activiteiten nog even door. Zoek je de komende twee weken nog iets actiefs en wil je het echte eilandgevoel zelf ervaren? Reis af naar Terschelling en doe mee aan het sportieve programma van de MooiWeer ZomerSpelen!

Praktische informatie

Tijdens de MooiWeer ZomerSpelen zijn er elke dag verschillende activiteiten te doen, die uiteenlopen van GPS-tochten tot brandingkajakken en paintballen. Aan elke activiteit zijn andere kosten verbonden, die beginnen bij €7,50. Reserveren vooraf is verplicht. Als een activiteit door weersomstandigheden niet door kan gaan, wordt deze vervangen door een ander onderdeel.
Foto 2. Wadkanoën met gids. Foto: MooiWeer
Foto 3. Blokarten op het strand. Foto: MooiWeer
Foto 4. Golfen op het strand. Foto: MooiWeer
Foto 5. Bubbelbal contest aan wal. Foto: MooiWeer
Foto 6. Paintballen met hindernissen in het bos! Foto: MooiWeer

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 16:58:21 · Gepubliceerd: 4 augustus 2015 - 363