Leerdamse Glasdagen 2015: ontdek het wonderlijke glas

Leerdamse Glasdagen 2015 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kom knikkers verven en bewonder het spektakel in de glasblazerij

11 september 2015 Toerisme Leerdam, Zuid-Holland De Leerdamse Glasdagen 2015 zetten de glasstad van Nederland weer op stelten. Laat je verrassen door de vele facetten van glas en bewonder de stoere glasblazers die voor je neus de mooiste voorwerpen maken.

Foto 1. Spektakel in de glasblazerij. Foto: Nationaal Glasmuseum Leerdam

Leerdam is Glasstad

Als één stad in Nederland zich Glasstad mag noemen, dan is het Leerdam wel. Dat imago krijgt nog eens een boost tijdens de jaarlijkse Leerdamse Glasdagen die uitgaan van het Nationaal Glasmuseum Leerdam. Hier ontdek je de fascinerende kanten van glas, want je kunt er veel meer mee dan je denkt! Vloeibaar glas, sculpturen van glas en glazen knikkers verven: kom je verbazen!

4 Solo Shows

Bijzondere internationale kunstenaars nemen de Glasblazerij over dit weekend. Namen als Einar en Jamex De La Torre, Richard Meitner, Robert Wiley en Peter Stanický staan er op het programma. Elk zijn ze bekend om hun eigenzinnige en bijzondere kunstvormen met glas. De vlammen laaien op en het glas smelt tot de mooiste vormen in hun handen. Het werk dat al maken, wordt gebruikt voor de expositie '4 Solo Shows' die in het najaar in het Glasmuseum is te zien. Tijdens de Leerdamse Glasdagen zelf zijn zeven exposities te zien van diverse kunstenaars.

Verven op glas

Er is nog veel meer te doen in het Glasmuseum. Zaterdagavond gaan de deuren open voor een spannende speurtocht in het donker. Kijk hoe het uraniumglas oplicht als je er met je zaklamp op schijnt! Overdag kunnen kinderen lekker creatief bezig met verf en glas. Neem een glazen potje mee of doop glazen knikkers in de verf voor een kunstig schilderwerk! Er klinkt muziek in de museumtuin en er is 'sale' in de museumwinkels!

Glaskunstbeurs

Het centrale punt van de Leerdamse Glasdagen is de jaarlijkse Glaskunstbeurs, voor welke gelegenheid Leerdam even mag beschikken over de grootste glaskunstcollectie ter wereld. Moderne en oude kunst wisselen elkaar af, samen met zeldzame boeken en tijdschriften over glaskunst. Nieuw dit jaar is de afdeling vol keramiek. Laat je eigen glas gratis taxeren, volg een Glass College of schuif aan bij de veiling!

Praktische informatie

De Leerdamse Glasdagen 2015 worden gehouden op zaterdag 12 en zondag 13 september, tegelijkertijd met de Glaskunstbeurs 2015. Toegang tot de beurs kost 10 euro vanaf 13 jaar. Met dit toegangsbewijs krijgen bezoekers 50 procent korting op een ticket voor het museum en/of de glasblazerij.
Foto 2. Foto: Nationaal Glasmuseum Leerdam, copyright De La Torre Brothers, Nail Fetish, 2013
Foto 3. Foto: Nationaal Glasmuseum Leerdam, copyright Petr Stanicky, In Between, 2013

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-09-11 09:04:47 · Gepubliceerd: 2015-09-09 14:41:55 - 429