1

Bronstexcursies van Staatsbosbeheer: paartijd in de natuur

Op excursie naar het bijzondere oergeluid van edelherten

Ga mee op een bronstexcursie van Staatsbosbeheer! Nieuws door
Foto 1. Spot de edelherten in het wild! Foto: Staatsbosbeheer

archief oud artikel 17 september 2015 Natuur Landelijk Je weet dat de herfst is aangebroken als je de edelherten in de bossen hoort 'burlen'. Staatsbosbeheer laat je nu de bronst zelf beleven: ga mee op een bronstexcursie!

Oergeluid in de natuur

In de herfst begint de paartijd voor de edelherten. Misschien heb je hun lokroep wel eens gehoord. Staatsbosbeheer geeft je nu de gelegenheid om dit oergeluid zelf te beluisteren tijdens een bijzondere excursie in de natuur. Er leven veel edelherten op de Veluwe en in de Oostvaardersplassen. Onder begeleiding van een boswachter leer je precies hoe een edelhert aan een vrouwtje probeert te komen. Een verfrissend uitje voor deze herfst!

Zoek een excursie bij jou in de buurt!

Zoektocht naar liefde

Volg de edelherten op hun zoektocht naar liefde. De boswachter vertelt alles over burlen, het vechten en de rol van de vrouwtjes. Er worden meer dan vijftig excursies aangeboden in de Oostvaardersplassen en op de Veluwe. Waar kies jij voor? Een wandeling in het donker of een tocht met speciaal vervoer, een fotosafari of een excursie met een biologisch ontbijtje na afloop? Hoe dan ook, reserveer je bronstexcursie in elk geval online! Ervaring van de afgelopen jaren leert dat de excursies snel zijn volgeboekt.

Kies je safari

Trek met een excursiekar van Staatsbosbeheer de Oostvaardersplassen in! De edelherten zorgen in dit moerasgebied voor een groot spektakel, want zodra een mannetje concurrenten in het oog krijgt, klinkt het imponerende burlen. Tijdens de excursie kun je dit schouwspel goed zien en horen. Er wordt ook een fotosafari gehouden waarbij de gids je langs de mooiste fotogenieke plekjes rijdt. Als je voor de excursie op de Veluwe kiest, vertrek je in de schemering op jacht naar de herten. Luister goed, want de dieren hebben hier alle ruimte om zich te verstoppen en zijn niet altijd in beeld. Maar de boswachter weet precies waar ze zich verschuilen!

Praktische informatie

De bronstexcursies van Staatsbosbeheer worden in september en oktober gehouden. Schrijf je snel in, want vol is vol! Prijzen variëren per soort safari. Reserveer je bronstexcursie online.
Foto 2. Hoor jij het burlen in de schemering? Foto: Staatsbosbeheer

Laatst gewijzigd: 2015-09-23 10:29:45 · Gepubliceerd: 2015-09-16 14:34:58 - 649