Op pad in Leiden

Verken Leiden en blijf slapen in deze gezellige stad

Dagje uit in Leiden Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Heerlijk varen met Bootjes en Broodjes.

2 november 2015 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Toerisme Leiden, Zuid-Holland Leiden, ben je er al eens geweest? In deze historische stad valt heel veel te zien en te doen! Verken de stad met een gave cruiser of stap aan boord voor een tochtje op het water. En slapen? Dat doe je in één van deze mooie hotels.

Wat te doen in Leiden?

Varen door de stad... met Bootjes en Broodjes! Leiden en zijn omgeving vanaf het water beleven is prachtig. Vaar zelf met een elektrische sloep door de stad en neem als je tijd hebt de kans om door te varen naar het mooie plassengebied. Niet zelf varen? Stap aan boord voor een rondvaart. Bij Bootjes en Broodjes kun je ook met een eigen gezelschap een privétocht maken. De schipper is meteen de gids! Met mooi weer gaat de boot open en is het fris of regenachtig, dan zit je lekker droog.

Op de fiets naar de hotspots van Leiden

BizonBikeCompany laat de bizon'dere plekjes van Leiden zien. Stap op de fiets en bekijk Leiden als een echte 'Leienaar'. Geen kerken en jaartallen onderweg, maar een fietstour langs originele plaatsen in de stad. Leidenaars die de stad als hun broekzak kennen, hebben de routes uitgestippeld. Op gave cruisers, transporfietsen bekijk je de stad anders dan anders op een bijzonder relaxte manier. Een ideale dag voor een bedrijfsuitje, vrienden, familie, city-hoppers en dagjesmensen. En het leuke is, de bizon'dere fietsen zijn ook los te huur!

Rondvaart Leiden

Rondvaart Leiden (Rederij De Drie Geuzen) bezorgt u een geweldige tocht op het water in en om de gezelligste stad van Nederland! In een kleine of grote boot genieten de opvarenden van het zicht op Leiden. Iedere dag kun je opstappen bij Rondvaart Leiden voor een stadsrondvaart. Ook zijn er electro-sloepen te huur voor een tochtje op het water. Iets lekkers erbij? Er zijn verschillende culinaire arrangementen beschikbaar. Voor groepen organiseert Rondvaart Leiden ontspannen, actieve en creatieve uitjes, zoals gidswandeltochten, stadsspellen, theaterdiners en workshops.

Waar slapen in Leiden?

Het hotel Golden Tulip & Tulip Inn Leiden Centre ligt op loopafstand van het historische centrum, tegenover het Centraal Station. Dankzij de centrale ligging is het hotel uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Kom genieten na een heerlijk dagje cultuur snuiven of winkelen en laat je in de watten leggen in de gezellige bar en het totaal gerenoveerde Rubens Restaurant. Van een drankje tot een uitgebreid culinair diner. Beleef, geniet en laat je inspireren door onze Frans georiënteerde keuken met alleen dagverse producten en bijpassende wijnen. Door de scherpe prijzen biedt het voor ieder wat wils.

Hotel met prachtig uitzicht

Hampshire Hotel Fitland Leiden - de perfecte uitvalbasis voor een dagje Leiden of omgeving. Na een nacht in één van de 117 modern ingerichte hotelkamers op de 9de, 10de en 11de etage start de dag heerlijk met een uitgebreid ontbijtbuffet. Daarna wachten de vele musea en winkels van Leiden: zoveel te zien en te ontdekken! Liever relaxen? Dompel je dan onder in Wellness Leiden! In het restaurant Second Level van het hotel eindigt de dag met smakelijke internationale gerechtjes voor een vaste prijs. Of ga verder naar de twaalfde etage en schuif aan in restaurant Top Level. Na een lange dag wachten als laatst de overheerlijke bedden en het prachtige uitzicht over Leiden in de hotelkamer.

Viersterren-luxe bij Holiday Inn Leiden

Holiday Inn Leiden beschikt over alle comfort, gastvrijheid en faciliteiten die u van een viersterren hotel mag verwachten. Niet alleen Leiden verken je gemakkelijk vanaf deze locatie, ook de stranden van Katwijk en Noordwijk, koninklijk Den Haag en alle attracties in de Randstad zijn gemakkelijk te bereiken. In het overdekte zwembad met jetstream, waterval en bruisbanken kunnen gasten lekker luieren. Ook heeft het hotel een sauna, een fitnessruimte en fietsenverhuur. Parkeren bij het hotel is gratis, net als wifi in het hele hotel. Voor kinderen is er de Jungle club, waar ze zich opperbest vermaken.

Slapen in het historisch stadscentrum

Slaap in een 16e-eeuws grachtenpand in het centrum van Leiden! City Hotel Nieuw Minerva ligt in het historisch stadcentrum, op loopafstand van winkels, restaurants, musea en het centraal station. De hotelkamers zijn klassiek ingericht en enkele kamers en suites hebben een eigen thema. Overnacht in een bed waar Lodewijk Napoleon eens in sliep of droom weg in een exacte kopie van Rembrandts bedstee. Ook de oude logeerkamer van Mary Servaes, de Zangeres Zonder Naam, is nagemaakt in dit bijzondere hotel. Het personeel staat voor de Leidse gastvrijheid, die al begint bij het traditionele ontbijtbuffet. Het hotel beschikt over twee multifunctionele zalen die uitermate geschikt zijn voor zakelijke bijeenkomsten, feesten en partijen.

Hotel aan de Oude Rijn - met fietsverhuur

Van der Valk Hotel Leiden is prachtig gelegen aan de Oude Rijn. De moderne kamers zijn ruim en smaakvol ingericht en voorzien van airco, flatscreen tv, zithoek en gratis koffie- en theefaciliteiten. Gasten kunnen gebruikmaken van gratis wifi in het hele hotel. De omgeving van het hotel is prachtig, vooral als je het op de fiets verkent. Bij de receptie van het hotel zijn fietsen en e-bikes te huur - in de fietsenstalling is een oplaadpunt te vinden-. Geen zin om actief bezig te zijn? De musea en bezienswaardigheden van Leiden zijn beslist de moeite waard! Na een dag fietsen of cultuur snuiven is het culinair genieten in het restaurant Het Haagsche Schouw. Het sfeervolle a la carte restaurant heeft een groot terras met uitzicht op de Oude Rijn. Maak een overnachting, week of weekend weg speciaal met één van de beschikbare arrangementen.

Ook op cultureel gebied valt er heel wat te genieten in Leiden. Bekijk deze interessante musea en bezienswaardigheden.
Foto 2. Vind de origineelste hotspots van Leiden met Bizon Bikes.
Foto 3. Maak een rondvaart door de stad met Rondvaart Leiden.
Foto 4. Laat je in de watten leggen in de gezellige bar van hotel Golden Tulip & Tulip Inn Leiden Centre
Foto 5. Luieren in het zwembad van Hampshire Hotel Fitland Leiden.
Foto 6. Slaap in een 16e-eeuws grachtenpand in het centrum van Leiden.
Foto 7. Verken de omgeving van het Van der Valk Hotel aan de Oude Rijn op de fiets.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:14:02 · Gepubliceerd: 2015-09-28 17:58:42 - 11927