1

Dagje uit dit weekend

Top 5-tips voor een uitstapje in het weekeinde

Wat is er nog meer te doen dit weekend? Redactioneel door
Foto 1. Vergaap je aan alle trends, tradities en bruidsjurken op de Love and Marriage Beurs! Foto: Trouwplannen.nl

archief oud artikel 1 oktober 2015 Toerisme Landelijk Wat een zonnige nazomer hebben we tot nu toe! De buitenlucht lonkt en allerlei leuke uitstapjes liggen te wachten op vrolijke bezoekers. Kies een activiteit uit de Weekend Dagje Uit Top 5!

Voor geschiedenisliefhebbers

IJMUIDEN - Het pantserfort op Forteiland stamt uit 1888. Snuif de historische sfeer op tijdens de Publieksdag op Forteiland IJmuiden. Zondag 4 oktober maak je een verfrissende oversteek naar het eiland en kun je de kamers, zalen en het gangenstelsel met eigen ogen bekijken. Op het buitenterras is het heerlijk vertoeven met een hapje of drankje.

Voor koopjesjagers

RIJSWIJK - De gezellige Neuzelbeurs is een begrip in de omgeving. De grootste koopjesmarkt is op zaterdag 3 en zondag 4 oktober te bezoeken in De Broodfabriek. Met al die kramen en kraampjes is het een markt bij uitstek voor echte snuffelaars.

Voor knutselaars

NIJMEGEN - Houden je kinderen van natuur en techniek? Dan moet je zeker naar Nijmegen komen, want daar bouwen ze dit weekend een coole Technospin in het Natuurmuseum. De workshop op zaterdag 3 en zondag 4 oktober is bedoeld voor kinderen vanaf elf jaar (wel even aanmelden!). Ga aan de slag met met soldeerbouten, elektrische motortjes, figuurzagen, hout, draadjes en lijm en maak een technospin die echt kan rondlopen! De spinnen blijven nog een tijdje in het museum en worden tentoongesteld tijdens de expositie 'Spannende Spinnen'.

Voor wintersporters

RUCPHEN - Gaan de seizoenen niet snel genoeg en kun jij niet wachten op sneeuw en skiplezier? Ervaar het wintersportgevoel alvast bij de Open Dagen in Skidome Rucphen, op zaterdag 3 en zondag 4 oktober. Ben je een prof of kom je pas net kijken in de wereld van wintersport? Skidome Rucphen heeft allerlei clinics, proeflessen en een leuke wintersportbeurs.

Voor het aanstaande bruidspaar

UTRECHt - Net verloofd en ben je je aan het voorbereiden op je trouwdag? Maak dan een goede start op de sfeervolle Love and Marriage Beurs Utrecht. Snuffel op zaterdag 3 en zondag 4 oktober tussen de laatste trends of laat je informeren over tradities en klassieke gebruiken. Profiteer van leuke beursacties en vergaap je bij de bruidsjurken en pakken die geshowd worden op een megacatwalk.

Scoor korting of een extraatje op de leukste uitstapjes met DagjeWeg.NL Tickets!
Foto 2. Verken het eeuwenoude pantserfort. Foto: Forteiland IJmuiden
Foto 3. Een paradijs voor koopjesjagers. Foto: Neuzelbeurs
Foto 4. Maak een spin die zelf kan lopen! Foto: Natuurmuseum
Foto 5. Voorproefje op alle wintersportpret. Foto: Skidome Rucphen

Laatst gewijzigd: 2015-10-02 16:28:16 · Gepubliceerd: 1 oktober 2015 - 569