ZieZo Marokko: maak een bijzondere reis!

Reis door tijd en cultuur in het Tropenmuseum |  
Nieuws door
Foto 1. Laat je verrassen tijdens een reis door Marokko. Foto: Tropenmuseum Junior

Ga mee op ontdekkingstocht in Tropenmuseum Junior

14 oktober 2015 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Vier hoofdfiguren nemen je mee op reis in de experience ZieZo Marokko. Met deze grote doe-tentoonstelling viert Tropenmusuem Junior haar veertigjarige bestaan.

Marokkaanse roots

Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef nemen je mee naar Marokko, het land van hun ouders. Als echte gidsen laten ze je van alles proeven, zien en meemaken en vertellen ze over hun roots. De nieuwe doe-­tentoonstelling ZieZo Marokko in het Tropenmusem Junior staat helemaal in het teken van dit bijzondere land. Stap dus in het vliegtuig en laat je verrassen!

Zien, proeven en doen

Bij wie moet je langs gaan? Hoe leer je een mozaïek leggen? Dwaal je mee door de medina en ga je mee in de bus dwars door het land heen? Kalligrafie, mode, lekkernijen: er is van alles te zien, te proeven en te doen. Een feestje voor al je zintuigen. Acteur Nasrdin Dchar, rapper Yousef Gnaoui, presentator Esmaa Alariachi en ondernemer Fatima Essahsah vertellen persoonlijke verhalen over hun leven, bijvoorbeeld hoe het was om in Nederland op te groeien. Je gaat vanzelf nadenken over wie jij zelf bent en wat jouw identiteit is.

Mengelmoes

Tropenmuseum Junior opende veertig jaar geleden haar deuren, met een tentoonstelling die óók over Marokko ging. Het is het oudste kindermuseum van Nederland De experience is een mengelmoes tussen museum, activiteiten, theater en persoonlijke verhalen. ZieZo Marokko is net zo goed ook heel geschikt voor ouderen. Voor scholen is een uitgebreid programma opgezet rondom de experience. Er zijn Juniorreizen voor kinderen van zes tot en met dertien jaar en Familiereizen voor mensen van alle leeftijden. Reserveren hiervoor is aan te raden.

Praktische informatie

De experience ZieZo Marokko is vanaf 17 oktober te beleven in het Tropenmuseum Junior. Dit museumgedeelte voor kinderen is te bezoeken op zaterdag en zondag en in schoolvakanties. Doordeweeks geopend voor schoolgroepen.
Foto 2. Reis mee! Foto: Tropenmuseum Junior
Foto 3. Marokkaanse zoetigheden. Foto: Tropenmuseum Junior

Laatst gewijzigd: 2015-10-14 11:58:03 · Gepubliceerd: 2015-10-02 14:03:32 - 3456