Met de kids naar een museum!

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Op zoek naar de leukste kinderactiviteiten in de herfstvakantie

12 oktober 2015 Cultuur Landelijk Bij een dagje weg met kinderen denk je misschien niet meteen aan een museum. Maar denk daar deze herfstvakantie wel aan! De Museumvereniging en de Rabobank organiseren dan de Museumkidsweek. Musea door het hele land organiseren dan speciale kinderactiviteiten. Superleuk en vaak ook leerzaam!

Foto 1. Achter de toonbank van het winkeltje van Jip en Janneke. Foto: Limburgs Museum

Musea in heel Nederland organiseren allerlei leuke activiteiten voor kinderen tijdens de Rabo Museumkidsweek. En behalve iets leuks doen, kun je ook iets leuks winnen! Zoek je favoriet in het museum en maak daar een leuke foto of video van. Verzin er een verhaal bij en maak kans op een rondvlucht in de Dakota DC-3!

Maar eerst een leuke dag beleven, in bijvoorbeeld deze musea:

Feest met Fiep Westendorp

VENLO - Het is een vrolijke boel in het Limburgs Museum. Hier struikel je over alle personages getekend door Fiep Westendorp. Speel met Pim en Pom en bekijk het beroemde kraanwagentje van Pluk van de Petteflet. De verhaaltjes voor het slapen gaan worden voor even werkelijkheid.

Spelen met fruit in het Fruitteeltmuseum

KAPELLE - Een klein, maar leuk museum is het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Hier speel je gratis leuke spelletjes in het Fruitcircuit. Fruit wegen, fruitmemory spelen en fruit sorteren: alles draait hier om fruit. Op 28 oktober mogen kinderen mee de boomgaard in om mooie spulletjes te verzamelen. Van takjes, houtjes en appeltjes maken ze vervolgens een mooie hanger.

Dagje op een kasteel

HERNEN - Een dagje op een kasteel spreekt sowieso tot de verbeelding van de kleintjes en op Kasteel Hernen is het in de herfstvakantie nog spannender. Stook het vuurtje op en leer wafeltjes bakken of dwaal mee met een klein lichtje door de duistere gangen. Dat vergeten ze niet snel!

Spelenderwijs kunst bekijken

ASSEN - Laat je kinderen kennismaken met kunst in het Drents Museum in Assen. De tentoonstelling The Glasgow Boys kun je met het hele gezin bekijken, maar wel met verrekijker, vergrootglas of een roze bril. En heeft iemand een walkie talkie bij zich? Onderweg kom je misschien een aantal wonderlijke personages tegen, die er uit zien alsof ze 250 jaar geleden leefden. Hoe zij leefden? Dat hoor je in de voorstelling van het grootste poppenhuis van Nederland.

Foto 2. Badderen in het bad van Floddertje. Foto: Limburgs Museum

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-10-13 08:44:43 · Gepubliceerd: 2015-10-12 10:58:34 - 107