1

Dagje uit dit weekend

Weekend Top 5: tips van de redactie van DagjeWeg.NL

Een dagje uit in Amsterdam Redactioneel door
Foto 1. Prachtige voorwerpen en schilderijen uit de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum Amsterdam. Foto: Erik Smits/Monique Bröring

archief oud artikel 15 oktober 2015 Toerisme Landelijk Met de start van de herfstvakantie rijst de vraag: wat gaan we doen? Dit weekend is het moeilijk kiezen, want er is zoveel te zien en te beleven. Met moeite heeft de redactie van DagjeWeg.NL een Weekend Top 5 voor je gemaakt. Deze uitjes zijn beslist het bezoeken waard. Veel plezier!

Toptentoonstelling in het Rijksmuseum

AMSTERDAM - Bij het Rijksmuseum staan er altijd mensen te trappelen om naar binnen te gaan. Maar dit weekend is daar een extra reden voor, want er opent een nieuwe toptentoonstelling. Overal vandaan haalde het museum de mooiste Aziatische voorwerpen uit de Gouden Eeuw. Denk hierbij aan Chinees porselein, prachtig zilverwerk uit India en lakdozen en zijde uit Japan, die het hart vormen van de tentoonstelling Azië > Amsterdam Luxe in de Gouden Eeuw. De steeds rijkere Hollanders waren dol op deze exotische spulletjes en vulden hun interieur er graag mee. Vergaap je, net als de rijken in de Gouden Eeuw, aan deze mooie, dure spullen. De tentoonstelling in het Rijksmuseum Amsterdam is te zien van 17 oktober 2015 tot 17 januari 2016.

Graaf mee tijdens de Archeologiedagen

LANDELIJK - Op de Nationale Archeologiedagen mag je zelf aan de slag! Speur nieuwe vondsten op, maak een selfie bij een opgraving, of knutsel zelf iets in elkaar met klei. Bekijk wat er te doen is tijdens de Archeologiedagen en word voor even zelf een archeoloog.

Omringd door dino's in DierenPark Amersfoort

AMERSFOORT - Er klinkt gegrom en onheilspellend gebrul in DierenPark Amersfoort. Het DinoBos heeft er deze herfstvakantie een nieuwe bewoner bij. Maar of dat zo'n vriendelijk schepsel is? Dat is nog maar de vraag. Beleef de DinoAdventures en bekijk op 24 oktober de film Jurassic World, terwijl er een T-rex over je schouder meekijkt. Spannend!

Films kijken met de kids

AMSTERDAM - De hele dag film kijken, welk kind droomt daar niet van? Tijdens het Cinekid Festival mag dat gerust, want er draaien voor alle leeftijden nieuwe films. Duf van het kijken naar een scherm? Ontdek hoe goed jij de stemmen van Angry Birds na kunt doen of laat je danskunsten zien in de Hiphop Videobooth. Je kunt je laten schminken door Happytessa of je tegenstander uitschakelen tijdens een potje straatvoetbal. Tip: Cinekid vind je niet alleen in Amsterdam, maar tijdens de herfstvakantie in filmtheaters door het hele land.

Lekker snuffelen op de Kinderboekenmarkt

DEN HAAG - In de herfstvakantie kun je best wat regen verwachten. Kruip op die grijze dagen weg op de bank met een boek! Dan ben je dat trieste weer zo vergeten. Op de Kinderboekenmarkt in Den Haag op 17 oktober scoor je beslist een paar goede boeken voor de kinderen. Ga met het hele gezin naar deze gezellige markt, waar je behalve tussen boeken snuffelen, ook mee kunt doen aan allerlei workshops. Werk aan een stripverhaal, ga schilderen of maak een gek beest! Kinderen kunnen zich ook laten schminken of een handtekening bemachtigen bij één van de aanwezige schrijvers en illustratoren.

Bekijk de UITagenda van DagjeWeg.NL voor meer evenementen en tentoonstellingen.
Foto 2. Scoor een handtekening op de Kinderboekenmarkt in Den Haag. Foto: Stichting Kinderboekenmarkt
Foto 3. De activiteiten zijn leuk voor het hele gezin. Foto: Huis van Hilde
Foto 4. Brullende dino's in DierenPark Amersfoort. Foto: DierenPark Amersfoort
Foto 5. Schuif aan bij het Cinekid Festival. Foto: Cinekid

Laatst gewijzigd: 2015-10-15 14:53:00 · Gepubliceerd: 15 oktober 2015 - 585