Dagje uit dit weekend

Cube design museum | Redactioneel door

De leukste uitjes en evenementen vind je in de Weekend Top 5

22 oktober 2015 Toerisme Landelijk Dompel je dit weekend onder in duisternis tijdens de Nacht van de Nacht en ervaar de schoonheid van het donker. Of laat je meevoeren door de betovering van het Sprookjesfestival in Arnhem. Liever met beide benen op de grond? Bouw iets moois van LEGO in LEGO World. Een weekend om van te genieten met het hele gezin.

Foto 1. Bekijk De Wieden in het donker tijdens de Nacht van de Nacht 2015.

Sprookjesfestival in Arnhem

ARNHEM - Hee, kijk! Een zeemeermin! En daar, een prinses! Tijdens het Sprookjesfestival van 24 oktober tot en met 1 november is Arnhem totaal betoverd. Overal vind je sprookjesachtige activiteiten: van een pyjamaparty in de bibliotheek tot een ritje door een toverbos. Voor verschillende leeftijden staan er activiteiten op het programma. Zelfs volwassenen vinden dit leuk!

Nieuw designmuseum

KERKRADE - Ze zijn trots in Kerkrade, want daar opent dit weekend, op zondag 25 oktober, het eerste designmuseum van Nederland. In Cube Design Museum bekijk je in zes verdiepingen de geschiedenis en het heden van design. En op de bovenste verdieping wonen studenten die samen met echte ontwerpers werken aan nieuwe designs. Bezoekers mogen gerust een kijkje nemen, meedenken en meedoen! Op het Museumplein in Kerkrade opent tegelijkertijd het Columbus Earth Theater, een omgekeerd planetarium. In totaal vinden bezoekers er nu drie musea, naast het bestaande Continium Discovery Center.

Eindeloos bouwen in LEGO® World

UTRECHT - Zoveel LEGO® steentjes heb je nog nooit gezien! In LEGO® World, in de Jaarbeurs Utrecht, lieten 22 vrachtwagens hun lading achter en bezaaiden de hallen met kleurige steentjes. En daar mag jij mee spelen! De mooiste bouwwerken verrijzen van woensdag 21 oktober tot en met dinsdag 27 oktober in dit heerlijke speelparadijs. Je kunt er van alles bouwen, maar ook even afkoelen onder de LEGO® douche. Wat? Ja, hier regent het LEGO® steentjes! En natuurlijk is er genoeg LEGO te koop, om thuis verder te bouwen.

Gelderse Museumdag

GELDERLAND - Gelderland is rijk aan musea. Ontdek het tijdens de Gelderse Museumdag voor een prikkie! Op 24 oktober mag je de deelnemende musea tegen betaling van maar 1 euro bezoeken. Er doen 79 musea mee aan de actie, dus voldoende keuze. En als kers op de taart organiseren ze allemaal leuke activiteiten rond het thema 'Tussen Droom en Daad'.

Nacht van de Nacht 2015

LANDELIJK - Hoe mooi is de nacht, als het eens echt donker is? Tijdens de Nacht van de Nacht op 24 oktober geeft iedereen zijn ogen goed de kost, als de lichten doven. Dit landelijke initiatief wordt voor de elfde keer georganiseerd en er staan opnieuw leuke activiteiten op het programma. Kom bijvoorbeeld een avond sterren kijken op het GeoFort of de Wieden bekijken vanaf de watertoren in St. Jansklooster.

Foto 2. Kijk, de koning en koningin van LEGO®! Foto: LEGO® World
Foto 3. Maak kennis met prinses Arnerijntje tijdens het Sprookjesfestival Arnhem. Fotografie: Cats & Withoos
Foto 4. Bezoek het omgekeerde planetarium Columbus Earth Theater in Kerkrade.
Of bekijk het nieuwe designmuseum Cube.
Laatst gewijzigd: 2015-10-22 17:58:31 · Gepubliceerd: 2015-10-22 15:54:05 - 193