1

Duik lekker fris het nieuwe jaar in!

Plons het nieuwe jaar in! Durf jij mee te doen aan de Nieuwjaarsduik?

Nieuwjaarsduik Scheveningen Nieuws door
Foto 1. Duik het nieuwe jaar in! Foto: WvH Communicatie.

archief oud artikel 31 december 2015 Cultuur Landelijk Begin het nieuwe jaar goed en doe mee aan de Nieuwjaarsduik! In bijna elk dorp en iedere stad is er eentje te vinden. Durf jij het aan? Voor de twijfelaars: geen zorgen, met deze tips slepen wij je erdoorheen.

Oer-Hollandse traditie

SCHEVENINGEN - In 1965 was hier de allereerste Nieuwjaarsduik. Sinds 1998 kennen we de massale duik op het strand voor het Kurhaus als de Nieuwjaarsduik Scheveningen. Doe mee op 1 januari 2016, om 12:00 uur. Let wel: inschrijven kan alleen ter plekke vanaf 10:30 uur. Er doen jaarlijks duizenden mensen mee, dus wees er op tijd bij! Meedoen kost maar drie euro en de opbrengsten gaan naar de voedselbanken.

Handige tips van de organisatie:
  • Vergeet je handdoek en droge kleding niet mee te nemen;
  • Smeer je vooraf in met Vaseline. Het laagje vet helpt tegen de kou;
  • Eet als een atleet! Oer-Hollandse kost is de perfecte maaltijd voor een topsporter;
  • Doe een warming up. Houd je lijf op temperatuur door te blijven bewegen;
  • Op een duik komen duizenden mensen af, dus kom op tijd;
  • Kleed je na afloop lekker warm aan. Neem een extra trui of jas mee!
Bekijk hier een overzicht van alle Nieuwjaarsduiken in het land.

Frisse en Friese start

HARLINGEN - Begin het nieuwe jaar Fries en fruitig met de Harlinger Nieuwjaarsduik! Op 1 januari, met het startschot om 14:00 uur. Inschrijven kan al vanaf 13:00 uur op dezelfde dag, bij de infostand onder Restaurant Strandpaviljoen t' Zilt. De duik zelf is ook bij 't Zilt, aan de Westerzeedijk. Entree is twee euro per persoon en de opbrengst gaat naar KNRM Harlingen. Zij redden met een team vrijwilligers mensen in nood op zee en open water. Na afloop van de duik is er lekker eten en drinken.

Beach babe van het jaar

ZEEWOLDE - De Nieuwjaarsduik Zeewolde start op 1 januari om 14:00 uur op het Woldstrand vlakbij Kaap Flevo. Meedoen kan voor twee euro per persoon. De opbrengst gaat ook bij deze duik naar een goed doel. Naar drie zelfs! Arme Kant van Zeewolde (AKZ), Algemene Muziekvereniging Zeewolde (AMVZ) en stichting Vluchtelingenwerk Zeewolde. Aanmelden en betalen kan vanaf 13:00 uur op de dag zelf. De ultieme beach babe krijgt de BeachBabe van Zeewolde troffee en na afloop is de NieuwjaarsBeachBorrel.

Verkleed het water in

EEN - Naast een duik is er ook een gezellig feest bij Nieuwjaarsduik Ronostrand! Op 1 januari om 14:00 uur begint de duik op het Ronostrand. Wees er op tijd bij! Entree is 2,50 euro en de opbrengst gaat naar de kinderen van Werkgroep Tsjernobyl. Dit zijn kinderen uit Wit-Rusland die in Roden en omliggende dorpen zijn opgevangen. De opbrengst van de baromzet van de afterparty gaat ook naar dit goede doel. Leuk weetje: de duiker die het leukst is aangekleed, krijgt een speciale prijs.

Subtropische duik

MAASBREE - Zin in wat luxe nadat je het koude water hebt getrotseerd? Dan is Nieuwjaarsduik Maasbree iets voor jou. Na je ijskoude plons in de plas van recreatiepark BreeBronne, krijg je binnen iets warms te eten en drinken. Daarna heb je toegang tot de douches én het verwarmde binnenbad van het park. Meedoen kost vijf euro, waarvan de opbrengst naar het goede doel stichting Herberg Papilio gaat. Doe mee aan deze duik op 1 januari om 13:00 uur. Inschrijven kan ter plekke tussen 12:00 uur en 12:45 uur.

Foto 2. De Nieuwjaarsduik in Scheveningen start vlak voor het Kurhaus. Foto: WvH Communicatie.
Foto 3. Trotseer het ijskoude water! Foto: WvH Communicatie.
Foto 4. Sta jij ook hier op 1 januari 2016? Foto: WvH Communicatie.

Laatst gewijzigd: 2016-01-01 19:12:35 · Gepubliceerd: 31 december 2015 - 348