Dagje uit dit weekend

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend? Bekijk deze leuke tips!

De leukste winterse uitjes Redactioneel door
Foto 1. Vier feest en leer alles over geschiedenis en archeologie. Foto: Huis van Hilde.

archief oud artikel 14 januari 2016 Toerisme Landelijk Wat ga jij dit weekend doen? Naar het theater, een nieuwe expositie of een gratis concert? Of gezellig met de kinderen op stap? Er is keuze genoeg! Wij zochten de vijf leukste uitstapjes voor dit weekend voor je op. Fijn weekend!

Vier een historisch feestje

CASTRICUM - Hoera, Huis van Hilde is vrijdag precies één jaar open! Ter ere van deze verjaardag viert het archeologiecentrum dit weekend feest. Op vrijdag 15 januari krijg je zelfs vijftig procent korting op je entreekaartje! Verder is er het hele weekend koffie en thee met iets lekkers en krijgen alle kinderen mooie ballonnen als verjaardagscadeautje.

Voor een prikkie op de eerste rij! Dit weekend is het BankGiro Loterij Theaterweekend. Met voorstellingen in theaters door het hele land voor maar tien euro en allerlei leuke activiteiten.

Vaar door betoverende grachten

AMSTERDAM - Nog niet naar het Amsterdam Light Festival geweest? Dit weekend is je laatste kans! Het evenement is zondag 17 januari voor het laatst. Vaar door de pittoreske grachtengordel van Amsterdam - die sinds 2010 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat - en bewonder lichtgevende kunstwerken van internationale artiesten. Van het Noorderlicht tot een liefdesverhaal: je komt op de vaarroute de mooiste dingen tegen. Bestel kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets en krijg €5,50 korting per persoon!

Een bijzondere en nieuwe expositie

DEN HAAG - Dit jaar is het tien jaar geleden dat kunstenaar Karel Appel is overleden. Een mooi moment om terug te kijken op zestig jaar veelzijdige kunst, met felle kleuren, herkenbare vormen en sterke lijnen. Bekijk de tentoonstelling Karel Appel vanaf zaterdag 16 januari tot en met maandag 16 mei 2016 in het Gemeentemuseum en herontdek het levenswerk van een van de grootste kunstenaars die Nederland ooit heeft gekend.

Bekijk het wereldberoemde straatje

AMSTERDAM - Na jarenlange speculatie werd het mysterie van Vermeer eindelijk opgelost door Professor dr. Frans Grijzenhout, hoogleraar Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Het beroemde 'Het straatje' van Vermeer is een echte straat die nog steeds bestaat. Huidige nummers 40 en 42 van de Vlamingstraat in Delft, om precies te zijn. Voor deze vondst is een tentoonstelling opgezet in het Rijksmuseum. Daar ontdek je alles over Het straatje van Vermeer en bekijk je het origineel. De tentoonstelling loopt tot en met 13 maart 2016.

Gratis naar concerten toe

GRONINGEN - Dit weekend staat Groningen in het teken van muziek! Het festival Eurosonic Noorderslag is dan in volle gang. Heb je geen kaartje? Dat hoeft ook niet! Vanaf donderdag 14 januari tot en met zaterdag 16 januari zijn er 's avonds gratis concerten in de Eurosonic Air tent op de Grote Markt. The Common Linnets, Typhoon, Jett Rebel, John Coffey en meer treden gratis op. Bekijk de volledige line-up inclusief details op de website van Eurosonic Noorderslag.

Foto 2. Geniet van gratis optredens in Groningen, van artiesten zoals The Common Linnets. Foto: Sander Baks.
Foto 3. Vaar door de verlichte grachten van Amsterdam tijdens het Amsterdam Light Festival. Foto: Janus van den Eijnden.

Laatst gewijzigd: 2016-01-13 16:20:27 · Gepubliceerd: 2016-01-13 11:22:05 - 819