Amsterdam Light Festival
Amsterdam Light Festival

Amsterdam Light Festival verlicht haar bezoekers met kleurrijke kunstwerken in de donkerste periode van het jaar. De historische binnenstad van Amsterdam is tot en met 23 januari 2022 weer het sfeervolle decor van het internationale festival.

Vaar- en wandelroute

In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. De vaarroute neemt je mee langs de Amsterdamse grachten, die verlicht worden door kunstwerken. De wandelroute loopt door de Amsterdamse binnenstad. Ook de rest van de stad staat in het teken van licht: er zijn tal van musea en culturele instellingen die meedoen met het festival en allerlei activiteiten voeren de bezoeker mee in de innovatie van lichtkunst.

Aangepaste tijden

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen zijn de festivaltijden aangepast: vanaf 2 december is het festival in de vroege ochtend en in de late middag te beleven! ‘s Ochtends zullen 21 van de 23 lichtkunstwerken aan staan tussen 7:00 en 9:00 uur. Nu kun je op de vroege ochtend - evt. zelfs tijdens je ontbijt - genieten van de highlights van Amsterdam Light Festival! In de namiddag staan alle 23 lichtkunstwerken aan van 15:00 tot 17:00 uur en kun je de werken beleven terwijl de zon ondergaat. Alleen op deze tijden kan de route met lichtkunstwerken gevaren en gewandeld worden. Tickets voor de vaar- en wandelbelevingen zijn te koop via de website. De bovengenoemde festivaltijden gelden in ieder geval voor de periode van 2 december tot 19 december. De lichten zullen niet aanstaan buiten deze tijden om.

Amsterdam Light Festival
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.