Dagje uit dit weekend

Vijf leuke uitjes voor dit weekend!

Dagjes uit op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Bewonder grote én kleine treinen dit weekend en verken het interactieve museum! Foto: Het Spoorwegmuseum.

archief oud artikel 10 maart 2016 Toerisme Landelijk Wat ga jij dit weekend doen? Een bom onschadelijk maken en de wereld redden? Of doe je het liever rustig aan en struin je op je gemak langs winkeltjes en eettentjes in Scheveningen? Wij hebben de leukste weekend tips voor je op een rijtje gezet, inclusief fijne kortingen. Fijn weekend!

Klein versus groot

UTRECHT - Treinliefhebbers opgelet: grijp je kans om je favoriete treinen in het groot én in het klein te zien tijdens On traXS! vanaf vrijdag 11 maart tot en met zondag 13 maart. Bekijk in Het Spoorwegmuseum de mooiste modelspoorbanen van Europa, shop materialen voor thuis bij de stands en verken het museum met het hele gezin. Sommige modelspoorbanen zijn gigantisch en enorm gedetailleerd: er zijn speciale opstapjes voor kinderen, zodat ook zij alles goed kunnen zien. Kinderen mogen ook zelf bouwen, knutselen en modeltreinen rangeren. Ze kunnen zelfs een rangeerdiploma halen!

Tijdelijke winkels aan het water

SCHEVENINGEN - Naast alle hippe eettentjes die je tegenwoordig op de Pier vindt, zijn er elke maand leuke activiteiten te beleven. Dit weekend organiseert de Pier voor de laatste keer deze maand Pop-Up Stores. Struin over de overdekte boulevard langs tijdelijke winkeltjes met vintage meubels, accessoires en gekke items die je niet in de schappen van de gewone winkels tegenkomt. Deze winkels kun je alleen nog op zaterdag 12 en zondag 13 maart bezoeken. Tussendoor schuif je aan bij een van de leuke eettentjes op de Pier.

Ontsnap en red de wereld!

AMSTERDAM - Red dit weekend de wereld! Een extremistische groep is een historische munitieopslag binnengedrongen en er begint ergens een bom te tikken. Wat nu?! Speur de ruimte af voor aanwijzingen, ontrafel raadsels, ontmantel de bom en ontsnap uit de munitieopslag. Alleen op die manier kun je de wereld redden. Bestel kaartjes met 10% korting op DagjeWeg.NL Tickets voor Room Escape Amsterdam!

Klimmen als soldaat

OVERLOON - Ontdek welke invloed de Tweede Wereldoorlog op ons land had en leer meer over de heftige slag bij het Brabantse Overloon. In Oorlogsmuseum Overloon kom je alle details te weten over deze strijd en bekijk je vliegtuigen en andere gigantische oorlogsvoertuigen van heel dichtbij! Wandel buiten langs tanks door het park en test in het klimbos je eigen militaire talenten! Bestel tickets met 25% korting op DagjeWeg.NL Tickets!

Neuzelen op de beurs

RIJSWIJK - Op zaterdag 12 en zondag 13 maart is het ellebogenwerk in De Broodfabriek. Sla je slag op de De Neuzelbeurs en winkel bij meer dan driehonderd kraampjes om exclusieve koopjes op de kop te tikken! Kleding, boeken, antiek, meubels en nog veel meer. Op de beurs zijn gezellige terrasjes waar je tussendoor op adem komt en samen iets kunt eten of drinken. Niet raar opkijken als je mensen ziet rondlopen in zwarte kleding of met gigantische opgeplakte puntoren: hetzelfde weekend is er ook op die locatie de Gothic & Fantasy Beurs.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Meedoen? Zoek op NLdoet een klus voor dit weekend!
Foto 2. Bekijk tijdens On traXS! de mooiste modelspoorbanen en treintjes van Europa. Foto: Het Spoorwegmuseum.
Foto 3. Lukt het jou om in de historische munitieopslag op tijd alle aanwijzingen te vinden? Foto: Room Escape Amsterdam.
Foto 4. Luister naar verhalen en bekijk grote oorlogsvoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Foto: Oorlogsmuseum Overloon.

Laatst gewijzigd: 2016-03-09 16:11:06 · Gepubliceerd: 10 maart 2016 - 1591