Dagje uit dit weekend

Vijf tips voor een leuk uitje dit weekend

Dagjes uit op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Geniet van natuur, historische gebouwen en kunst in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Foto: Robbert Maas.

archief oud artikel 17 maart 2016 Toerisme Landelijk Weet jij al wat je dit weekend gaat doen? Ga je op kraamvisite bij Nick en Simon, ontdek je de Veluwe op een witte fiets of maak je een selfie met een selfie in het Rijksmuseum? Er is weer een hoop te beleven! Wij hebben vijf leuke weekend tips voor je op een rijtje gezet! Fijn weekend!

Verken de Veluwe

OTTERLO - Strek die benen! Samen de natuur in, ergens onderweg een kopje koffie drinken en misschien zelfs wilde dieren spotten. Of is het een kunstwerk? Verken Het Nationale Park De Hoge Veluwe op de beroemde witte fiets, of wandel door het natuurgebied vol heide en bos en duik onderweg het historische Jachthuis Sint Hubertus in. Bestel voordelige kaartjes op DagjeWeg.NL Tickets! Op vertoon van je ticket krijg je gratis een drankje of ijsje in de Theekoepel.

Laatste kans op een selfie!

AMSTERDAM - Dit weekend is je laatste kans om een selfie met een selfie te maken bij het Rijksmuseum. Op zondag 20 maart is de tentoonstelling Selfies op papier voor het laatst te zien. Zelfportretten van grote kunstenaars van vroeger, vanaf de zeventiende eeuw tot en met de twintigste eeuw. Zonder duckfaces, maar wel inclusief de vooruitstekende onderlip van Wouter Johannes Van Troostwijk. Misschien zouden we een overdaad aan selfies tegenwoordig irritant vinden, maar Rembrandt was de onverbeterlijke koning van het zelfportret in zijn tijd. Geen enkele Noord-Nederlandse kunstenaar in de zeventiende eeuw tekende, etste of schilderde zoveel werken van zichzelf als hij.

Terug van weggeweest

SLAGHAREN - Op vrijdag 18 maart opent Attractiepark Slagharen weer haar deuren na een lange winterslaap. Met het openen van de poorten voor een nieuw seizoen, openen ook de poorten naar het Wild West van Slagharen! Alsof je door het wilde westen van 1850 wandelt. Bekijk de unieke film 'The Good, The Bad and A Horse', ga langs bij het American Circus Theater en ontmoet indianen, cowboys en acrobatische paarden in het Western Village Theater. Behalve alle shows, zijn er natuurlijk ook spannende achtbanen en andere attracties.

Feest bij Nick en Simon

NUENEN - Ben jij een deel van een tweeling? Dan heb je op zondag 20 maart extra mazzel! Bij kinderdierentuin Dierenrijk in Nuenen vieren ze die dag een groot kraamfeest voor de jonge ijsberen Nick en Simon. De pluizige beertjes werden vorig jaar elf november geboren en kregen hun namen via een wedstrijd. Op het kraamfeest komen ze naar buiten voor een lekkere ijstaart en krijgen ook alle bezoekers een feestelijke traktatie! En als je daar dan toch bent, kun je net zo goed een kijkje nemen bij de otters, cheeta's, apen en alle andere beesten in het park.

Creatieve buitenbeentjes

AMSTERDAM - De rest van de wereld was al bekend met het fenomeen, maar in Nederland is woensdag 16 maart het allereerste Outsider Art Museum geopend in de Hermitage Amsterdam. Een collectie van kunst gemaakt door creatieve buitenbeentjes. Dat wil zeggen: mensen die geen kunstopleiding hebben gevolgd en alle 'regels' lekker negeren. Ze maken gewoon wat ze willen, zonder dat het perse aan een bepaalde stijl voldoet. Zo zie je sculpturen die lijken op grappige monstertjes, gemaakt door Japanse broodbakker.

Ga op avontuur in Kasteel de Haar! Je mag voor het eerst helemaal zelf door het kasteel dwalen, zonder vaste rondleiding of gids!
Foto 2. Cowboys en indianen in de show Dream Horses. Foto: Attractiepark Slagharen.
Foto 3. Rembrandt, Zelfportret met de onderarm leunend op een stenen dorpel, 1639.

Laatst gewijzigd: 2016-03-17 10:28:30 · Gepubliceerd: 17 maart 2016 - 1112

Activiteiten H'ART Museum

Later dit jaar

Wijnen in de Tuin


Beleef op zaterdag 7 en zondag 8 september het geliefde wijnfestival in het H’ART Museum. Geniet van heerlijke wijnen, live muziek, heerlijke hapjes en een betoverende binnentuin.