Shoppen in de kasteeltuin op de Streekmarkt

Landgoed Kasteel Keukenhof | Nieuws door

Lekker eten, winkelen en dieren knuffelen

4 april 2016 Toerisme Lisse, Zuid-Holland Op woensdag 6, 13 en 20 april wordt Landgoed Kasteel Keukenhof omgetoverd tot Streekmarkt Kasteel Keukenhof. Een gezellige voorjaarsmarkt met meer dan honderd kraampjes vol woonartikelen, lifestyle, tuinproducten en lekkere hapjes en drankjes. Leuk voor het hele gezin, met een vleugje geschiedenis en helemaal gratis!

Foto 1. Op Streekmarkt Kasteel Keukenhof kun je ook dieren aaien en met ze knuffelen op de kinderboerderij. Foto: Hella Radic-Hoogzand.

Markt op romantische locatie

Een prachtig landgoed met een romantisch kasteel, omgeven door bossen vol mooie wandelroutes. De ideale locatie voor een nostalgische voorjaarsmarkt! Op de woensdagen in april wordt Landgoed Kasteel Keukenhof ouderwets gezellig gemaakt met een gigantische markt. De Streekmarkt Kasteel Keukenhof werkt alleen maar met vrijwilligers, maar toch pakken ze het groots aan met ruim honderd kraampjes. Nicole Dijkman van Kasteel Keukenhof: "Het is een streekmarkt, maar eigenlijk komt men overal vandaan. Er zijn wat mensen bij die uit de regio komen, maar er staan bijvoorbeeld ook mensen op de markt uit Assen en Friesland." Je kunt er de hele dag shoppen en genieten van de romantische omgeving. "Het landgoed is heel mooi. Je kunt los van de markt sowieso langskomen om in de tuinen en door de bossen te wandelen."

Knuffelen op de kinderboerderij

Tijdens de markt zijn er allerlei speciale activiteiten op het landgoed, speciaal voor kinderen. Op Landgoed Kasteel Keukenhof zijn namelijk ook Natuur en Milieu Educatie-centrum de Groene Bol en Kinderboerderij Poelepetaat te vinden. "Bij de kinderboerderij kun je knuffelen met de dieren en er zijn ponyritjes voor kinderen. En bij de Groene Bol - het educatieve centrum - hebben ze nu een expositie en leuke proefjes met tulpenbollen." Tulpenbollen op Kasteel Keukenhof, heeft dat iets met de bekende bloementuin te maken? "Nee, daar heeft het verder niets mee te maken. Onze stichting richt zich echt puur op het behoud van het landgoed en het kasteel", vertelt Nicole.

Neem een kijkje in het kasteel

Het pronkstuk op het landgoed is het kasteel. De voorjaarsmarkt is gratis, maar voor een bezoekje aan het kasteel wordt een kleine bijdrage gevraagd. Voor maar vijf euro per persoon kun je een rondleiding krijgen. "Je wordt rondgeleid door vrijwilligers die al jaren bij het kasteel zijn betrokken. Je loopt door alle kamers in het kasteel en er wordt verteld over vroeger. Hoe het is ontstaan - het was van oorsprong een landhuis - en hoe een mevrouw er ergens in 1900 is komen wonen en de torens heeft laten bouwen." Een interessante rondleiding voor jong en oud, volgens Nicole. "Er zit echt een hele geschiedenis aan vast. Ze nemen je mee in die geschiedenis en dat doen ze heel leuk, ook voor kinderen. Die mogen tussendoor allemaal vragen stellen."

Bezoek de gratis streekmarkt op deze data:
  • Woensdag 6 april van 10:30 uur tot 17:00 uur;
  • Woensdag 13 april van 10:30 uur tot 17:00 uur;
  • Woensdag 20 april van 10:30 uur tot 17:00 uur.
Foto 2. Bewonder het prachtige landgoed en natuurlijk Kasteel Keukenhof. Foto: Kasteel Keukenhof.
Foto 3. Loop langs kraampjes vol mooie producten en culinaire lekkernijen. Proeven mag! Foto: Kasteel Keukenhof.
Foto 4. Een ouderwets gezellige markt voor jong en oud. Foto: Hella Radic-Hoogzand.
Laatst gewijzigd: 2016-04-04 14:36:20 · Gepubliceerd: 2016-04-01 15:13:53 - 700