1

Bierfestival Groningen 2016: proeven maar!

Welke combinatie van eten en bier is het lekkerst?

Geniet van bier op het Bierfestival Groningen Nieuws door
Foto 1. Proef de verschillende biersoorten! Foto: Bierfestival Groningen.

archief oud artikel 7 april 2016 Toerisme Groningen, Groningen De geur van bier komt je al tegemoet. Maar... het blijft niet bij ruiken! Bierliefhebbers haasten zich op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 april naar het Bierfestival Groningen om te proeven van allerlei soorten speciaalbier. Welke biersoort is jouw favoriet?

Bier en eten!

Wie is vandaag de BOB? Deze vraag kan tijdens Bierfestival Groningen het vuur hoog doen oplaaien. Want wanneer je de geur van al deze biersoorten ruikt, wil je toch ook proeven. En dat kan! Verschillende brouwerijen bieden hun dranken aan. Wil je genieten van een compleet diner met bijpassend bier? Op donderdag 7 april is in de Martinikerk in Groningen het grootste bierdiner ter wereld. De tafel wordt gedekt voor zeshonderd bierliefhebbers, die een heerlijk zeven gangendiner voorgeschoteld krijgen.

"Voor alle mensen die van lekker bier houden"

Wie wint de brouwwedstrijd?

Winnen, winnen, winnen! Er zijn tijdens Bierfestival Groningen verschillende wedstrijden waar je aan mee kunt doen. Het water loopt je al in de mond bij het zien van gerechten van winnaars van de Bier & Spijswedstrijd van vorig jaar: bierbonbons met Rauwdüster, heerlijke dinergerechten met speciaalbier of een bierparfait. Om de winnaars van dit jaar te kiezen, mogen bezoekers natuurlijk proeven! Dan is er ook nog de brouwwedstrijd, waarbij nieuwe soorten bier worden gebrouwen door professionele brouwerijen. Wil je zelf ook mee doen? Test je skills met de brouwwedstrijd voor amateurbrouwers.

Biergoeroes aan het woord

Voor wie is het Bierfestival nu eigenlijk? "Voor alle mensen die van lekker bier houden", zegt Agneta de Groot, mede-organisator van Bierfestival Groningen. Wil je meer weten over bier en waarmee je het kunt combineren? Volg dan een van de masterclasses waarbij bekende biergoeroes aan het woord zijn als Melissa Cole, een bekende dame in de internationale bierindustrie. Het Bierfestival Groningen is het enige bierfestival dat gehouden wordt in een kerk. De Martinikerk van Groningen staat midden in het centrum en is een waar stadsicoon. Van buiten én van binnen een echte bezienswaardigheid!

Openingstijden


Donderdag 7 april: 18:30 - 22:30 (Bierdiner)
Vrijdag 8 april: 19:00 - 23:00
Zaterdag 9 april: 13:000 - 17:00
Zaterdag 9 aril: 19:00 - 23:00
Foto 2. Er wordt hard gewerkt aan het Bierdiner. Foto: Bierfestival Groningen.
Foto 3. Luister naar de masterclass van Melissa Cole. Foto: Bierfestival Groningen.
Foto 4. Bierliefhebbers in de Martinikerk Groningen. Foto: Bierfestival Groningen.

Laatst gewijzigd: 2016-04-07 08:52:09 · Gepubliceerd: 7 april 2016 - 375