Anne Frank bivakkeert nog even in Abdij van Stavelot

Expositie Anne Frank in Abdij van Stavelot |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Samen nadenken over oorlog en racisme

20 april 2016 Cultuur Stavelot, Luik De expositie Anne Frank in de imposante Abdij van Stavelot is zo succesvol dat hij is verlengd. Maar als je de tentoonstelling wilt zien, moet je er snel bij zijn.

Foto 1. Ontdek hoe actueel de geschiedenis is van de Nederlands-Joodse Anne Frank. Foto: Abdij van Stavelot

Anne Frank in Belgiƫ

Scholieren lopen af en aan in de gebouwen van de ooit imposante Abdij van Stavelot. Nog steeds is het een bijzondere locatie, waar nu maar liefst drie musea zijn gevestigd. Het Historisch Museum biedt sinds vorig jaar onderdak aan een bijzondere expositie over de Joods-Nederlandse Anne Frank. De tentoonstelling is zo'n succes dat je nu tot en met 29 mei 2016 de gelegenheid hebt om zelf een kijkje te nemen.

Actueel thema

De tentoonstelling Anne Frank snijdt actuele thema's aan: racisme, nationalisme, oorlog, jodenhaat. Bezoekers en scholieren worden uitgedaagd om in de abdij na te denken over de geschiedenis van het nazistische Duitsland, de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog in Europa en de shoah. Er is een randprogramma opgezet rondom de expositie, met rondleidingen en workshops, waarin dieper wordt ingegaan op deze thema's. De tentoonstelling is ingericht in samenwerking met het Anne Frank Huis uit Amsterdam. Ontdek zelf het verhaal van Anne Frank in zijn historische context.

Abdij van Stavelot

De Abdij van Stavelot staat op een prachtig plekje in de Ardennen en is een leuke trekpleister voor een dagje uit. Verdiep je in het eeuwenoude verleden van de Abdij en het Prinsdom Stavelot-Malmedy of vergaap je aan de collectie voertuigen die hier te zien is. De abdij is vlak bij het circuit van Spa-Francorchaps gevestigd. In het Museum Guillaume Apollinaire waan je je in de artistieke wereld van deze dichter-schrijver. De abdij werd in 648 al gesticht. Van het vroeger zo imposante gebouw zijn nu nog maar enkele bijgebouwen over, net als het abtenverblijf en het poortgebouw. Maak hier een virtueel bezoek aan de Abdij van Stavelot.

Foto 2. Anne Frank op de foto. Foto: Abdij van Stavelot
Foto 3. Scholieren bij de expositie. Foto: Abdij van Stavelot

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-04-20 11:25:21 · Gepubliceerd: 2016-04-19 13:51:35 - 591