Zonnig dagje uit dit weekend

Dagjes uit op DagjeWeg.NL |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Vijf leuke uitjes voor zaterdag en zondag

5 mei 2016 Toerisme Landelijk Heb jij al plannen gemaakt om dit weekend extra van het mooie weer te genieten? Ga lekker een dagje het water op, duik terug in de tijd en sport als de Romeinen of breng een bezoekje aan het babyolifantje in Safaripark Beekse Bergen. Wij zetten wat leuke tips voor je op een rijtje. Veel plezier!

Foto 1. Geniet van de zon, de zee en lekker eten en drinken dit weekend. Foto: Rederij het IJ.

Varen over het IJ

AMSTERDAM - Het zonnetje schijnt, de wind waait door je haren en door je zonnebril tuur je over de prachtige grachten van Amsterdam. Tip: maak een rondvaart met Rederij het IJ! Met de High Wine vaartocht vaar je drie uren over het IJ en Markermeer. De bemanning schenkt wijn in en serveert lekkere hapjes om de ontspannen tocht compleet te maken. Bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg tot € 10,- korting op je kaartjes!

Net als de Romeinen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is tot en met zondag 8 mei Romeinenweek bij Archeon. Doe mee met Romeinse Olympische Spelen en leer speerwerpen, boogschieten, verspringen en hardlopen als de Romeinen! En aan het einde van de dag is er een spectaculair Gladiatorengevecht in de arena. Bestel kaartjes bij Dagjeweg.NL Tickets en ga met korting naar Archeon!

Grootste vlooienmarkt van Europa

AMSTERDAM - Gek op vintage? Of hou je niet specifiek van retrospullen, maar wel van goedkoop shoppen? Zet je dan maar schrap. Dit weekend is de grootste vlooienmarkt van Europa in de IJ-Hallen. Eens in de zoveel maanden het shopwalhalla van Amsterdam Noord, met 750 kraampjes. De markt is op zaterdag 7 en zondag 8 mei, vanaf 09:00 uur tot 16:30 uur.

Op visite bij Madiba

HILVARENBEEK - Safaripark Beekse Bergen is een telg rijker: woensdagochtend 4 mei werd Madiba geboren! Afrikaanse olifant - en trotse mama - Punda was al 680 dagen drachtig. Ja, dat is een record. Madiba is het eerste Afrikaanse olifantje dat levend is geboren in de Benelux. Madiba is een meisje en dankt haar naam aan Nelson Mandela: Madiba was zijn stamnaam en bijnaam. Sinds vandaag is het olifantje te bewonderen voor alle bezoekers.

Alleen maar eten

ROTTERDAM - Een uitstapje dat alleen maar draait om eten. Waar kan ik me inschrijven?! Vanaf vrijdag tot en met zondag is het Food Truck Festival TREK in Rotterdam. Het festival vindt plaats in het Vroesenpark. Het park wordt omgetoverd tot een gigantisch openluchtrestaurant. Slenter langs tientallen mobiele keukens, smul van lekker eten en geniet van livemuziek. Er is zelfs theater, zodat je je niet verveelt terwijl je de hele dag schaamteloos al het lekkers naar binnen werkt. Toegang is gratis. Tip: neem een picknickkleedje mee.

Foto 2. Geniet van een high wine op een rondvaartboot. Korting via DagjeWeg.NL Tickets! Foto: Rederij het IJ.
Foto 3. Ga op bezoek bij Madiba, het dochtertje van olifant Punda. Foto: Safaripark Beekse Bergen / Libéma.
Foto 4. Kraampjes met eten, eten en nog meer eten. O ja en een gezellig muziekje erbij. Foto: Food Truck Festival TREK.

Laatst gewijzigd: 2017-05-08 10:48:57 · Gepubliceerd: 2016-05-04 16:15:11 - 1494