Nieuw zicht over Amsterdam

Bewonder Amsterdam vanaf A'DAM Lookout

A'DAM Toren en Lookout Nieuws door
Foto 1. Het uitzicht van de A'DAM Lookout.

archief oud artikel 19 mei 2016 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Naast het opvallende EYE filmmuseum aan het Amsterdamse IJ staat er nog een opvallend gebouw. Voorheen was het bekend als de Toren Overhoeks, nu als de A'DAM Toren. Het 85 meter hoge gebouw heeft sinds kort een panoramadak, de A'DAM Lookout, waar bezoekers een 360-graden uitzicht hebben over de stad. En over de rand kunnen schommelen!

Een nieuw zicht over de stad

Een gebouw waar ID&T huist, met een club en restaurant, plus een fancy panoramadak. Dé nieuwe attractie in Amsterdam is de A'DAM Lookout. Op bijna 100 meter hoogte genieten bezoekers op de toren van een 360 graden panorama van de stad. Het observatiedek is iedere dag open en is voor iedereen toegankelijk. Voor het uitzicht moet je wel een flinke prijs betalen. Een kaartje kost € 15,- voor volwassenen.

Schommel over de rand

Voor wie het uitzicht nog niet spannend genoeg vindt, staan er binnenkort grote schommels op de A'DAM Lookout. Met deze Giant Swings schommel je - volledig gezekerd - over de rand van het torenhoge gebouw. En heb je voor even geen vaste grond onder de voeten, maar een diepte van honderd meter. Voor deze ervaring moet je een extra ticket kopen, bovenop de toegangsprijs voor het observatiedek. De Giants Swings staan naar verwachting half juli op het observatiedek.

Club, restaurant en loft

Op de 20e verdieping van het gebouw vinden bezoekers het restaurant Madam. Na zonsondergang ondergaat dit restaurant een transformatie en sta je in een nachtclub op grote hoogte. Eén verdieping lager opent het draaiende restaurant Moon, gelegen op de 19e verdieping. Ook in de toren te vinden: The Loft! Dit wordt een plek waar muzikanten en artiesten in stijl kunnen overnachten.

Foto 2. De maquette van de A'DAM Lookout. Foto: Dennis Bouman

Laatst gewijzigd: 2016-05-31 16:40:13 · Gepubliceerd: 19 mei 2016 - 2442