Simba, Ciske en de hippies zijn terug

We kunnen maar geen afscheid nemen van deze musicals

Nog meer musicals Nieuws door
Foto 1. Rafiki uit de musical The Lion King. Foto: © Disney Photographer Catherine Ashmore.

archief oud artikel 18 mei 2016 Toerisme Landelijk "De cirkel is rond", zei Danny de Munk in 2007 toen hij Ciske de Rat in het theater speelde. Toch nog niet helemaal: dit najaar maakt de musical zijn comeback in Nederland. Ook The Lion King duikt weer op in Scheveningen en de vrijgevochten vrienden van Hair reizen zingend door het land. Geniet opnieuw van deze hits of pak alsnog je kans om een voorstelling te bezoeken.

Van straatschoffie tot gekwelde man

Ciske de Rat – de Musical begint in - hoe kan het ook anders - hartje Amsterdam. Het rasechte Amsterdamse verhaal trapt zijn comeback in november 2016 af in het DeLaMar Theater. Daar wenst Danny de Munk vier maanden lang als volwassen Cis iedereen de kolere, daarna reist de voorstelling voor nog onbepaalde tijd door het hele land. Waarschijnlijk is dit dan toch echt de aller-allerlaatste keer dat Danny de Munk in de huid van de volwassen Ciske kruipt. De Munk zegt hier zelf over: "Dit wordt echt de laatste keer dat ik Ciske zal spelen en dat maakt deze productie nu al heel bijzonder. Ik heb er ongelofelijk veel zin in om Ciske nog één keer nieuw leven in te blazen!" De zanger en acteur brak als twaalfjarig jochie door met de rol van Ciske, een doorbraak die als een rode draad door zijn carrière en leven loopt. Misschien is de cirkel met deze productie daadwerkelijk helemaal rond. De rollen van de moeders van Ciske zijn ook al bekend: Ellen Evers speelt de akelige Moeder Vrijmoeth en Brigitte Nijman speelt de lieve Tante Jans.

Reis naar het hart van Afrika

Naaaaah sa benja! Waarschijnlijk zijn die woorden genoeg om het complete nummer op te roepen. De internationale klassieker Disney's The Lion King - de Musical is vanaf oktober terug in Nederland en exclusief te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen. Dé kans voor alle teleurgestelde mensen die de musical in de periode van 2004 tot 2006 hebben gemist. De musical vertelt het bekende verhaal van Simba, vanaf de dag van zijn geboorte. Zijn vader Mufasa is koning, maar oom Scar grijpt op wrede wijze de macht in het dierenrijk. Simba vlucht de jungle in, maakt vrienden, groeit op en keert terug om zijn troon te claimen. Meer dan tachtig miljoen mensen wereldwijd bezochten de avontuurlijke musical, vol betoverende muziek. Alle teksten van de nieuwe productie zijn in het Nederlands.

Onafscheidelijke vriendengroep

Vanaf september is Hair de musical weer te zien in de Nederlandse theaters. De musical speelde eerder al in Nederland en reist dit najaar opnieuw door het land. William Spaaij - bekend van onder andere De Tweeling - siert het podium als George Berger en Anouk Maas - op dit moment Belle in Beauty and the Beast - speelt de rol van Sheila. De comeback van Hair is het musicaldebuut van Rafaëlla Paton, die in 2006 de derde editie van Idols won. Zij speelt de rol van June en zingt in de voorstelling de klassieker 'Aquarius'. Een andere bekende hit uit de musical is 'Let The Sunshine In'. Hair vertelt het verhaal van een hechte vriendengroep die strijdt voor vrede, liefde en vrijheid. Ze willen leven zonder regels en zijn tegen oorlog en geweld, maar worden juist op de proef gesteld door een naderende oorlog.

Nog zo'n hit: Soldaat van Oranje de Musical is zo'n succes zonder einde dat het geen comeback nodig heeft. De voorstelling is weer verlengd, tot en met december.
Foto 2. Ellen Evers, Brigitte Nijman en natuurlijk Danny de Munk als Ciske. Foto: Stef Nagel.
Foto 3. De poster met de de cast van Hair de musical. Foto: Stage Entertainment Nederland.

Laatst gewijzigd: 2016-06-27 15:31:01 · Gepubliceerd: 18 mei 2016 - 2131