1

Knuffel met konijnen tijdens het Kinderboerderijenweekend

Knagende cavia's en smullende speenvarkens

Kinderboerderijenweekend 2016 Nieuws door
Foto 1. Durf je ook schapen te voeren? Foto: Nationaal Kinderboerderijenweekend.

archief oud artikel 27 mei 2016 Natuur Landelijk Cavia's, koeien en konijnen zijn lieve beesten, maar helaas kom je ze niet elke dag tegen. Dus: tijd voor een bezoek aan de kinderboerderij! Tijdens het Nationaal Kinderboerderijenweekend op zaterdag 28 en zondag 29 mei is het feest bij kinderboerderijen in Nederland. Knuffelen maar!

Broodjes bakken of varkens voeren?

Tijdens het Kinderboerderijenweekend staan de deuren van 85 kinderboerderijen wagenwijd open en is er voor de kids van alles te doen. Broodjes bakken, dieren knuffelen of springen op een springkussen. Wil je er zelf uitzien als een konijn? Laat je dan schminken. Natuurlijk kun je ook gewoon dieren voeren en spelen in de speeltuin. Het thema is dit jaar 'Het houden van dieren'. Ontdek op één van de kinderboerderijen wat daar allemaal bij komt kijken.

Ga op bezoek bij gepensioneerde konijnen

Naar welke kinderboerderij ga jij?

Op Kinderboerderij de Beestenborg is op zaterdag 28 mei het jaarlijkse Schaapsscheerdersfeest. Geniet van zelfgemaakt boerenijs, spring op het springkussen of zet jezelf op de foto in verkleedkleren. Kinderboerderij 't Mouwtje is dé plek om lekker met knuffelkonijnen te kroelen. En wil je de gepensioneerde konijnen in het bejaardentehuis met een bezoekje vereren? Dan ga je naar Kinderboerderij Rosorum in Zevenaar! Zo heeft iedere kinderboerderij wel een leuke verrassing in petto.

In Nederland heb je de keuze uit meer dan vijfhonderd kinderboerderijen! Bekijk alle kinderboerderijen op DagjeWeg.NL en vind er één bij jou in de buurt.
Foto 2. Schapen lopen lekker in de wei. Foto: Nationaal Kinderboerderijenweekend.

Laatst gewijzigd: 2016-05-27 10:33:14 · Gepubliceerd: 27 mei 2016 - 2042