1

Dagje uit dit weekend

De leukste uitjes voor 27 en 28 mei

Bekijk alle uitjes op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Speelgoedtreintjes, tollen, retro autootjes: waar speelden kinderen vroeger mee? Foto: Museum van de 20e Eeuw.

archief oud artikel 26 mei 2016 Toerisme Landelijk De temperaturen stijgen weer een beetje en daarmee groeit ook ons enthousiasme voor dit weekend! Er is kans op regen en onweer, maar dat mag de pret niet drukken. Bezoek een museum en bekijk oud speelgoed, retro spulletjes en traditionele klederdracht. Of neem voor de zekerheid een regenjas mee en ga naar Museumnacht Leiden of een gezellige voorjaarsmarkt in Limburg. Wij zetten wat weekendtips op een rijtje. Fijn weekend!

Snuffel rond in de jaren zestig en zeventig

HOORN - Knikkers, oude barbiepoppen en een retro Batmobile. Met welk speelgoed speelden kinden veertig tot zestig jaar geleden? Luister naar een singeltje in de platenzaak, zak weg in een fluwelen fauteuil in een vintage huiskamer en bekijk de allernieuwste technologieën: een heuse televisie en radio! Bij het Museum van de 20e Eeuw duik je terug in het verleden alsof je op een filmset loopt. Je wandelt zo van de oude supermarkt naar de herenkapper op de hoek.

Nachtelijke museumroute door Leiden

LEIDEN - Het feestje gaat dit jaar lekker lang door tijdens Museumnacht Leiden op zaterdag 28 mei. Bezoek vanaf 20:00 uur tot 01:00 uur musea en activiteiten in het centrum van de stad, laat je rondrijden in een TukTuk en ga daarna naar de Afterparty! Je kunt overal naar binnen op vertoon van je polsbandje - die kun je vooraf kopen. Besluit je last minute dat je het evenement wilt bezoeken? Dan kun je alsnog op de avond zelf een polsbandje halen bij een van de deelnemende musea. Eventuele regenbuien hoeven de pret niet te drukken, want de onderdelen zijn dit jaar voor het eerst allemaal op loopafstand. Als het dan toch regent, stap je gewoon aan boord van de rondvaartboot en bekijk je de stad vanaf het water.

Dansen in kleurrijke klederdracht

ENKHUIZEN - Op zaterdag 28 en zondag 29 mei organiseert het Zuiderzeemuseum een Klederdrachtfestival. Zang- en dansgroepen - gehuld in klederdracht - laten verschillende historische dansen zien en treden op in het buitenmuseum. Daar staat ook een verkleedkist voor de kinderen klaar, zodat zij de hele dag in kleurrijke klederdracht de boel kunnen ontdekken. Eet een vers visje bij de rokerij, loop door smalle straatjes langs ouderwetse huizen en winkels en vraag de rondlopende inwoners - acteurs - van alles over vroeger.

Op bezoek bij bejaarde konijnen

ZEVENAAR - Dierenliefhebbers opgelet! Op zaterdag 28 en zondag 29 mei is het Kinderboerderijenweekend. Dat betekent geitjes voeren, konijnen aaien en koeien knuffelen. Op Kinderboerderij Rosorum wonen konijnen Hupje, Streepje, Bobo en vele anderen in Villa Flapoor. Tijdens het Kinderboerderijenweekend kun je bij Rosorum gepensioneerde konijnen in hun bejaardentehuis bezoeken. Tijdens het weekend worden er bij meer dan tachtig kinderboerderijen allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Fleurige fair met vleugje country

KERKRADE - Of het nou regent of niet, in de Botanische Tuin Kerkrade wordt dit weekend volop de lente gevierd. Op zondag 29 mei is er de hele dag een Voorjaarsfair met veel muziek, kraampjes, dansoptredens en natuurlijk mooie bloemen. Wandel door de Engelse landschapstuin, snuffel tussen antiek, bekijk brocante meubels en tuinspullen en trakteer jezelf op een lekker taartje. Vergeet niet een grote tas mee te nemen, want met al die winkelkraampjes ga je vast niet met lege handen naar huis.

Ook leuk om dit weekend te doen:
Foto 2. Loop van museum naar museum en geniet tussendoor van optredens op straat. Foto: Museumnacht Leiden.
Foto 3. Bezoek een kinderboerderij tijdens het Kinderboerderijenweekend. Foto: Vereniging Samenwerkende KinderBoerderijen Nederland.

Laatst gewijzigd: 2024-03-13 16:45:31 · Gepubliceerd: 26 mei 2016 - 1868