1

Snorkelen in een doodgewone sloot

Ontdek wat er in de sloot zit tijdens de IVN Slootjesdagen

Vind een Slootjesdag in de buurt Gesponsorde bijdrage door

archief oud artikel 30 mei 2016 Natuur Landelijk Op het eerste gezicht niet het meest aantrekkelijke water, maar er valt heel wat te ontdekken in een doodgewone sloot. Kruip, glibber, speur en ontdek alles over slootjes tijdens de IVN Slootjesdagen op 11 en 12 juni 2016. Door de leuke IVN-activiteiten word je echte Slootjesexpert. Ga mee op slootjessafari, vis met hele gezin en snorkel in de sloot!

Tijdens de IVN Slootjesdagen worden kinderen onder begeleiding van IVN Natuurgidsen echte Slootjesexperts. Meer dan honderd lokale IVN-afdelingen organiseren natuurbelevenissen voor jong én oud, door heel Nederland. Tijdens die activiteiten ontdekken kinderen wat er allemaal leeft en gebeurt in een doodgewone sloot.

Gratis zoekkaart waterdiertjes

Wil je weten waar en wanneer je naar een Slootjesdag-activiteit kunt gaan? Op de website van IVN vind je een overzicht van alle locaties. Hier kun je meteen een gratis zoekkaart bestellen, waar meer dan 35 waterdiertjes op staan. Hoeveel weet je op te sporen in de sloot? Gelukkig kan de kaart tegen water, want dit vraagt natuurlijk om een gedegen onderzoek. Regen is geen probleem en je kunt er zelfs mee zwemmen!

Over IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor hen zelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit! Ontdekken, spelen, leren: opgroeien in het besef dat we nu en later zuinig moeten zijn op onze natuur. IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Lokaal organiseren ruim 20.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.

Meld je aan voor een activiteit van de IVN Slootjesdagen. En maak er een heerlijk dagje in de natuur van!
Foto 1. Waterbeestjes vangen met een schepnetje. Foto's: IVN
Foto 2. Bekijk eens een kikker van dichtbij.
Foto 3. Samen de sloot verkennen.
Foto 4. Iedereen gaat op onderzoek uit tijdens de Slootjesdagen.
Foto 5. Al wat gevangen?

Laatst gewijzigd: 2017-05-22 17:33:40 · Gepubliceerd: 30 mei 2016 - 6064