Tips voor dit weekend!

De leukste uitjes voor 18 en 19 juni op een rij

Bekijk alle uitjes op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Hoezee voor Vlaggetjesdag in Scheveningen! Foto: Vlaggetjesdag.

archief oud artikel 16 juni 2016 Toerisme Landelijk Ga er lekker op uit dit weekend! Haring happen, nieuwe exposities bezoeken, met korting naar het grootste indoor trampolinepark van Europa en natuurlijk tussendoor nog wat misdaden oplossen. Wij zetten de leukste weekendtips voor je op een rij - ook leuk om te doen voor Vaderdag. Fijn weekend!

Kraak de zaak

AMERSFOORT - Het noodlot heeft toegeslagen. Het skelet van een jonge vrouw wordt gevonden in Amersfoort. Wie was deze vrouw en wat werd haar fataal? De spanning loopt vanaf zaterdag 18 juni hoog op in Museum Flehite. In de nieuwe familietentoonstelling Cold Cases Amersfoort duik je in de wereld van misdaad, forensisch onderzoek en archeologie. Ga op onderzoek uit en probeer de herkomst van botten en schedels te achterhalen!

Lekker actief met korting

NIEUWEGEIN - Ben je deze week iets minder sportief geweest door al die regenbuien? Kom lekker actief binnen springen bij Jumpsquare! Haal je de schade zo in en het is nog leuk ook. Plus: geen last van het weer. Gewoon een beetje springen kan, maar het is nog spannender om trefbal of basketbal op trampolines te spelen. Bestel kaartjes via DagjeWeg.NL Tickets en ga met 15% korting naar Jumpsquare!

Nieuw vleugje nostalgie

HENGELO - Zet je schrap voor een stukje nostalgie, want Harrie de Hengst komt naar Familiepretpark De Waarbeek! Op zaterdag 18 juni opent in de nieuwe attractie, waar je heimwee naar vroeger van krijgt. De attractie is een soort rodeostier - maar dan een paard - voor kinderen. Harrie begint rustig, maar slaat al snel op hol. Wie blijft het langst op Harrie de Hengst zitten? Directeur Arijan van Bavel is trots: "De kinderen die destijds op zaterdagochtend voor de tv naar Telekids zaten te kijken, lopen nu met hun eigen kinderen door het park en beleven nog steeds lol aan Harrie."

Haring happen in de haven

SCHEVENINGEN - Tijd voor haring happen en vlaggetjes zwaaien! Zaterdag 18 juni is het weer Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen. Een dag vol muziek, sport en spelletjes, workshops, demonstraties van lokale verenigingen en - uiteraard - Hollandse haring. Om de traditie van haring happen in leven te houden, krijgen kinderen zelfs een cadeautje als ze tijdens het evenement haring eten. Er treden Haagse bands op en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij komt à la Baywatch in actie om te laten zien hoe ze mensen redden. Het evenement is gratis te bezoeken.

Bekijk kunst van Banksy

AMSTERDAM - Als een dief in de nacht laat Banksy kunstige statements in wereldsteden achter. Bekijk vanaf zaterdag 18 juni 85 iconische schilderijen in de grootste tentoongestelde collectie van Banksy ooit in de Beurs van Berlage. Door hightech displays lijkt het alsof je bij het ontstaan van zijn beroemde creaties bent. In Banksy's atelier op straat in Londen, in een metrostation: allemaal plekken waar hij beroemde werken voor het eerst maakte.

Ook leuk om dit weekend te doen:
Foto 2. Duik in de wereld van forensisch onderzoek en ontrafel een oude misdaad in Museum Flehite. Foto: Cold Cases Amersfoort.
Foto 3. Bekijk wereldberoemde kunstwerken van Banksy in de Beurs van Berlage. Bron foto's: THE ART OF BANKSY.

Laatst gewijzigd: 2016-06-15 15:33:08 · Gepubliceerd: 2016-06-14 17:21:08 - 2044