Nieuw! De rariteiten van Ripley's

Bewonder 's werelds gekste vondsten in Ripley's Amsterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Bewonder 's werelds gekste vondsten in Ripley's Amsterdam

30 juni 2016 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland De Dam in Amsterdam is een attractie rijker! Ripley's Believe It or Not opent half juli vier verdiepingen vol rare vondsten, merkwaardige wezens en afwijkende mensen. In het rariteitenkabinet sta je onder meer naast de langste mens ter wereld en bewonder je een zeven meter hoge transformer. Een indrukwekkende verzameling die het resultaat is van de ontdekkende geest van cartoonist Robert Ripley.

Foto 1. Wassen beeld van The Lizard Man. Foto: Ripley's London.

Op reis met Robert Ripley

Robert Ripley was een onverschrokken wereldreiziger, journalist en cartoonist, die altijd op zoek was naar het ongewone. Hij reisde in 35 jaar door 201 landen, waar hij met vreemde zaken in aanraking kwam. Over zijn vondsten schreef hij boeken, maakte cartoons en maakte een wekelijkse radio-, later televisieshow. Benieuwd wat die Robert Ripley allemaal vond? Na vele locaties in Amerika en daarbuiten heeft ook Amsterdam nu een Ripley's Believe It or Not. Op vier verdiepingen vind je hier de vreemdste zaken ter wereld.

Langste mens ter wereld

Het avontuur in Ripley's Amsterdam begint op de eerste verdieping, waar bezoekers zich door een jungle bewegen. Pas op, want voor je het weet heeft de grootste anaconda ooit je in de smiezen! Gelukkig is het een replica... Hier zijn de culturele vondsten te bewonderen, zoals misvormde schedels uit de Amazone. Koppensnellers spietsen hun trofeeën op stokken, waardoor de schedels inkrompen. En zo passeren nog veel meer enge wetenswaardigheden te revue. Een verdieping hoger staan bijzondere records uit het Guiness book of records in de spotlights. Hier vind je de langste mens ter wereld en ook de zwaarste. Op een balans meten bezoekers zich aan deze zwaarste mens.

Hollandse bijzonderheden

De Amsterdamse locatie van Ripley's Believe It or Not heeft een Nederlands tintje, want je terugvindt op de derde verdieping. Hier kun je de wereld vanuit een kaas bekijken of zien Amsterdam er zonder dijken aan toe zou zijn. Ook op de Hollandse verdieping vind je genoeg vermaak. Op een gigantisch keyboard componeren bezoekers hun eigen songs. In totaal heeft Ripley's Amsterdam meer dan vijfhonderd bijzondere vondsten in de collectie en daar bovenop nog een 5D-bioscoop. Daar ben je wel even zoet!

Bekijk de website van Ripley's Amsterdam voor alle actuele gegevens over de opening.
Foto 2. Wassen beeld van Cubaanse eye-popper. Foto: Ripley's London
Foto 3. Oud Afrikaans standbeeld. Foto: Ripley's London
Foto 4. Peel Car, de kleinste auto ter wereld. Foto: Ripley's London
Klein meisje bewondert de tentoonstelling. Foto: Ripley's London

Laatst gewijzigd: 2016-07-01 20:17:23 · Gepubliceerd: 2016-06-27 08:48:50 - 2658