DelfSail 2016 bouwt een feestje in de haven

Het grootse Groningse event is eindelijk terug

DelfSail 2016 Nieuws door
Foto 1. Bekijk de grootste zeilschepen ter wereld en honderden andere historische vaartuigen. Foto: DelfSail / Richard Degenhart.

archief oud artikel 29 juni 2016 Toerisme Delfzijl, Groningen Fans hebben er zeven jaar op moeten wachten, maar vanaf vandaag staat Delfzijl in het teken van DelfSail 2016. De zesde editie van het gratis maritieme event zit tjokvol entertainment. Bekijk historische schepenen imposante zeilboten, bezoek de exotische streetparade, ga naar concerten en geniet dagenlang van de kermis.

Topartiesten op DelfSail

DelfSail 2016 belooft een gezellig en bruisend feest te worden in de havens en de binnenstad van Delfzijl, met als thema 'A Festival of Energy'. Bekijk gigantische zeilschepen, bezoek de kermis, doe mee aan leuke activiteiten voor het gezin, bekijk de feestelijke streetparade en geniet van concerten door de hele stad. De muzikale line-up van deze editie is indrukwekkend: bekende artiesten als Di-Rect, Kensington, The Common Linnets en Nielson treden tijdens het evenement op. Het feest duurt vanaf 29 juni tot en met zondag 3 juli en is gratis toegankelijk. De organisatie waarschuwt voor enorme drukte in het openbaar vervoer, met name voor het optreden van Kensington. Controleer van tevoren het programma en ga op tijd de deur uit!

Pronkstuk uit Portugal

Een hoop gefeest en genoeg entertainment om vijf complete dagen mee te vullen, maar DelfSail draait natuurlijk vooral om de schepen. Prachtige, grote schepen uit verre landen en zeldzame en historische vaartuigen leggen de lange tocht naar Delfzijl af. Rusland, Duitsland, Polen, Spanje, Engeland: ze komen overal vandaan. Pronkstuk van deze editie is de Santa Maria Manuela, een Portugese witte viermast gaffelschoener uit 1937. Het schip komt voor het eerst naar DelfSail. In de Tweede Wereldoorlog werden dergelijke Portugese schepen wit geschilderd, om aan te tonen dan Portugal neutraal gebied was. De Santa Maria Manuela was jarenlang een vissersschip, maar doet sinds 2010 na renovatie dienst als schip voor gasten en trainees. Tijdens DelfSail aan boord stappen van een traditioneel schip is mogelijk, maar daar moet je wel een speciaal kaartje voor kopen.

Muziek uit de oude doos

Bijzonder: naast populaire bands van nu maken ook artiesten van 'vroeger' hun opkomst op DelfSail 2016, zoals K-otic, LUV en Trafassi (van de hit 'Kleine wasjes, grote wasjes'). Voor kinderen zijn er op zaterdagmiddag shows van Ernst en Bobbie en van het Junior Songfestival. Daarnaast sieren Jannes en Marianne Weber en andere schlagerartiesten het podium. Een behoorlijk vol muziekprogramma dus, met optredens uit allerlei genres. Er is speciale aandacht voor aanstormend talent uit de regio, een speciaal Gronings podium en een Moluks podium. Bekijk het complete programma van DelfSail.

Sinds 1986 wordt DelfSail ongeveer om de vijf jaar georganiseerd. Het evenement staat altijd bol van de internationale schepen, markten, concerten en ander entertainment, met elke keer een ander thema dat centraal staat. De vorige editie van DelfSail was in 2009.
Foto 2. Bekijk prachtige schepen uit allerlei landen en maak zelf een vaartochtje. Foto: DelfSail / Richard Degenhart.
Foto 3. Elke dag staat bol van de entertainment, ook voor kinderen. Foto: DelfSail / Richard Degenhart.
Foto 4. Tijdens het evenement treden bekende bands op, zoals Di-Rect. Foto: Stefan Schipper.

Laatst gewijzigd: 2016-06-29 08:57:11 · Gepubliceerd: 2016-06-27 15:44:55 - 3111