De Parade: zomerkermis van formaat

Theaterfestival slaat tenten op in grote steden.

De Parade Amsterdam Nieuws door
Foto 1. Den Haag 2015, Erik van 't Hof.

archief oud artikel 1 juli 2016 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Een klein, eigen wereldje ontvouwt zich deze zomer opnieuw. Eerst in Rotterdam, vervolgens in Den Haag, dan in Utrecht en als laatst in Amsterdam. Voor de 24e keer pakt het reizende theaterfestival De Parade haar bontgekleurde tenten op om een zomer lang te vermaken en te verbazen. Van 8 tot en met 18 juli staat De Parade in het Westbroekpark in Den Haag.

Zijn het de vele theatervoorstellingen, de bands of het leuke kinderprogramma? Of zijn het stiekem de restaurantjes, de terrassen en de draaimolen die een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen? Wie zal het zeggen... Ieder jaar weet De Parade opnieuw een groot publiek te bekoren. Alleen een bezoekje aan het festivalterrein wekt al verwondering en bewondering! Tijdens De Parade heeft het publiek de keuze uit meer dan honderd theatervoorstellingen en optredens van 37 bands! Voor de kinderen is er een uitgebreid programma met muziek, voorstellingen, Silent Disco, knutselen en crêpes bakken!

LEUK: tegen dagelijkse ellende

Een nieuw drietal maakt het gezellig op De Parade. Theatergezelschap BonteHond houdt het te allen tijd leuk. Want wie wil moeilijkheden en ellende? Maar van al die leukdoenerij worden de drie hoofdrolspelers gillend gek. Een humoristische voorstelling, die onze hang naar geluk en het perfecte plaatje aanklaagt.

Levensverhaal van Saman Amini

De Iranese theatermaker Saman Amini neemt het publiek in een liedjesvoorstelling mee in zijn leven. Een verhaal wat neerkomt op de vraag wat je nodig hebt om overeind te blijven als er niets meer overeind staat.

Nieuw: het Parademuseum

Vanaf dit jaar reist er nog een tent mee met De Parade. Het is een heus museum! Dit jaar is het de beurt aan het Nederlands Fotomuseum om de tent te vullen en dat doen ze met kleurenfotografie van Ed van der Elsken in de tentoonstelling Eye Love You. De fotograaf Ed van der Elsken was één van de invloedrijkste fotografen van Nederland. Voor de tentoonstelling zijn een kleine duizend dia's gerestaureerd met de beelden van zijn eerste kleurenfotoboek Eye Love You.

Waar vind je De Parade?

Foto 2. Amsterdam 2014, Joep van Aert.

Laatst gewijzigd: 2016-07-04 09:10:47 · Gepubliceerd: 1 juli 2016 - 3399