Gratis naar de vetste races

GAMMA Racing Day |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Motors, racewagens en karts in actie op de GAMMA Racing Day

4 augustus 2016 Sport Assen, Drenthe Een dagje naar het circuit, helemaal voor niets! Tijdens de GAMMA Racing Day kan iedereen getuige zijn van motorraces, kartraces en strijdende formule 1-wagens. Coureur Mika Häkkinen vereert het evenement met zijn aanwezigheid en ook motorcoureur Dani Pedrosa komt in actie.

Foto 1. Neem plaats op de tribune van het TT Circuit in Assen. Foto: rechtenvrij, persbericht van GAMMA Racing Day

Wie gek is op alles wat snel is, moet dit weekend naar de GAMMA Racing Day. Tijdens dit gratis race-evenement op het TT Circuit in Assen scheuren niet alleen motors voorbij, maar ook vette racewagens en karts. Twee dagen lang, op 6 en 7 augustus, kan iedereen gratis plaatsnemen op de tribune en het spektakel aanschouwen. Wie nog dichterbij wil staan, moet wel betalen en zogenaamde Paddock Tickets aanschaffen. Dan is ook het binnenterrein toegankelijk en maak je kans om handtekeningen te scoren.

Bekende namen: Dani Pedrosa en Mika Häkkinen

Ieder jaar vereren een aantal grote namen de GAMMA Racing Day met hun aanwezigheid. Op zondag 7 augustus zijn alle ogen gericht op oud-coureur Mika Häkkinen. Deze tweevoudig wereldkampioen Formule 1 geeft een demonstratie DTM-wagen of in een 24-uurswagen van Mercedes. Onder de motorcoureurs is ook een beroemdheid aanwezig. Dani Pedrosa geeft met zijn Repsol Honda MotoGP team twee keer een demonstratie - beide op zondag. Pedrosa behaalde in zijn carrière al drie wereldtitels en 51 Grand Prix-overwinningen.

Benzine vs. water

Een bijzondere verschijning op de GAMMA Racing Day is de bolide van Forze, het waterstofraceteam van TU Delft. Uiterlijk ziet de wagen er uit als een gewone racewagen, maar als hij begint de rijden is het verschil al snel duidelijk. De Forze VII is fluisterstil en stoot nog geen grammetje CO2 uit, alleen maar zuiver water. Deze snelste waterstofraceauto ter wereld gaat tijdens de GAMMA Racing Day de strijd aan met de vieze benzineauto's. Hoe gaat deze innovatieve auto het doen op het circuit? Het publiek krijgt het te zien tijdens de Supercar Challenge, die op zowel zaterdag als zondag op het programma staat. In Supercar Challenge komen vijftig wereldberoemde Supercars op het circuit voorbij scheuren.

Kruip zelf achter het stuur van een Supercar en race in een Ferrari of Lamborghini. Boek de Supercar Experience met korting tot € 160,-.
Foto 2. Dani Pedrosa in actie. Foto: https://www.flickr.com/photos/box_repsol/26288031944, CC BY 2.0
Foto 3. Met het hele gezin naar de GAMMA Racing Day. Foto: rechtenvrij, persbericht van GAMMA Racing Day
Foto 4. De snelste waterstofraceauto ter wereld. Foto: rechtenvrij, persbericht van GAMMA Racing Day

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-08-04 11:15:03 · Gepubliceerd: 2016-08-02 12:41:11 - 1354