Langste videoclip ter wereld in Groninger Museum

Groninger Museum |  
Nieuws door
Foto 1. Foto: Groninger Museum © Mr. Instant Image Action

Bekijk de langste videoclip ooit - als je tijd hebt

24 augustus 2016 Cultuur Groningen, Groningen Het Groninger Museum laat vanaf 27 augustus de langste muziekvideoclip ter wereld zien. De videoclip is een kunstproject en hoort bij 'De parade van de hemelse tragedie' van singer-songwriter Ad Visser. Je moet er wel een hele dag voor inplannen: de clip duurt 8 uur, 39 minuten en 39 seconden.

Megagedicht met megavideo

Het kunstproject draait non-stop in het auditorium van het Groninger Museum en hoort bij het 1050 coupletten tellende megagedicht en lied 'De parade van de hemelse tragedie' van Ad Visser. Ad Visser is kunstenaar en singer-songwriter en ook wel bekend onder de naam Mr. Toppop, omdat hij van 1970 tot 1985 het televisieprogramma 'AVRO's Toppop' presenteerde. Beeldenmaker Mr. Instant Image Action heeft tien jaar lang gewerkt aan het maken van de clip. Volgens het museum is de video een prikkelende beleving die je meesleurt in een wereld vol poëzie en grappige teksten.

Festival Noorderzon in Groningen

De muziekvideomarathon van Ad Visser is ook onderdeel van het jaarlijks cultureel festival Noorderzon. Het is voor het eerst dat het Groninger Museum en Noorderzon samenwerken om een voorstelling op het festival mogelijk te maken. Op vrijdag 26 augustus is er een marathonperformance in de Der Aa-kerk. Het is een optreden met live aanvulling op de clip, door Ad Visser en andere muzikanten. Omdat het geheel zo lang duurt - inclusief live toevoegingen maar liefst tien uur - is het toegestaan tijdens het optreden naar binnen en naar buiten te lopen.

Foto 2. Overzicht Groninger Museum, Marten de Leeuw © Groninger Museum

Laatst gewijzigd: 2016-08-29 09:08:01 · Gepubliceerd: 2016-08-24 10:23:45 - 823