1

Neem gratis zeilles of peddel door de haven

HISWA te water   Nieuws door
Foto 1. Bron: HISWA te water. Fotograaf: OTTI Fotografie.

archief oud artikel 30 augustus 2016 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Maak je borst maar nat voor HISWA te water 2016. Er liggen ongeveer driehonderd boten afgemeerd in Amsterdam Marina - de grootste is 22 meter lang - en er staan allerlei sportieve wateractiviteiten op het programma. Neem gratis zeilles, ga waterfietsen of knutsel je eigen klompbootje in elkaar. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen - met en zonder zwemdiploma.

Als een hamster op het water

Ook al is het event van oorsprong een beurs voor mensen die misschien een boot willen kopen of meer over varen willen leren, HISWA te water is veel meer dan boten kijken. Vanaf dinsdag 30 augustus tot en met zondag 4 september staat de NDSM-werf in Amsterdam bol van de activiteiten. Verken de stad op een waterfiets, stap in een motorbootje en ga op rondvaart over het IJ of probeer gratis een watersport uit. Je kunt zeilen, roeien, stand up-paddling proberen of als een hamster over het water lopen in een grote bal. Er is ook gedacht aan bezoekers zonder zwemdiploma: je kunt op de kade knutselen en er zijn opdrachten van de scouting, zoals vlotten bouwen en armbandjes maken van paracord.

Speciaal voor kenners

Nieuw dit jaar is het Demoplein, een ontmoetingsplek voor booteigenaars. Hier geven exposanten demonstraties over onder andere het renoveren van boten. Vaarfanaten mogen nieuwe producten uitproberen en leren handige trucjes voor het onderhouden van hun boot. Er lopen sowieso allemaal kenners rond die staan te trappelen iets over hun boot te vertellen of je de nieuwste ontwikkelingen te laten zien. Er is zelfs een theater op het water, het Motorboot-theater, waar ex-zeilster Diederique Mulder en zeezeiler Henk te Velde uit eigen ervaring vertellen over navigeren en veilig varen op zee.

Culinair op de kade

Wie geen trek heeft in workshops, watersport en een vloedgolf aan informatie over boten, kan ook gewoon op het terras in de jachthaven aanschuiven om te relaxen. Lekker iets eten of drinken, terwijl je luistert naar het schipperskoor dat op de kade optreedt en al het spektakel van een afstandje bekijkt. Shoppen kan ook: er zijn allerlei kraampjes waar je nautische hebbedingen kunt kopen. Bootgerelateerde items voor vaarders, maar ook stands met kleding en accessoires.

Handig om te weten

  • Locatie van HISWA te water is dit jaar jachthaven Amsterdam Marina bij de NDSM-werf
  • Vanaf dinsdag 30 augustus tot en met zondag 4 september
  • Open vanaf 10:00 uur tot 18:00 uur - check het complete programma online
  • Entree voor volwassenen is € 12,50 en voor kinderen van zeven tot en met zeventien jaar €5,-
  • Met het pontje kun je gratis van het Centraal Station naar de NDSM-werf en weer terug
  • Honden zijn toegestaan op het evenement, mits ze zijn aangelijnd
Foto 2. Bron: HISWA te water. Fotograaf: OTTI Fotografie.
Foto 3. Bron: HISWA te water. Fotograaf: OTTI Fotografie.
Foto 4. Bron: HISWA te water. Fotograaf: OTTI Fotografie.

Laatst gewijzigd: 2016-08-31 09:12:23 · Gepubliceerd: 2016-08-30 10:24:48 - 1576