Inspirerende kunstwerken op ADAF Amsterdam

Ontmoet de kunstenaars en val voor - of koop! - hun werk

Met 50% korting naar de Annual Dutch Art Fair Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Ontmoet de kunstenaars en val voor hun werk op de Annual Dutch Art Fair (ADAF).

archief oud artikel 12 september 2016 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Van 23 tot en met 25 september presenteren circa 200 kunstenaars ruim 1.700 kunstwerken in het Amsterdamse World Fashion Centre. De ADAF is een unieke kunstbeurs waar je persoonlijk kennis maakt met de kunstenaars en direct hun kunst kunt kopen. Naast prachtige schilderijen, beelden, sieraden, foto's, keramiek geniet bezoekers ook live jazzmuziek, een wijnproeverij en hoogstaande catering.

Welkom door de Vuurvogel

Bezoekers van de Annual Dutch Art Fair (ADAF) worden bij de entree verrast door het kunstwerk 'de Vuurvogel' van kunstenares Othilia Verdurmen. Dit kleurrijke kunstwerk bestaat aan uit een liggende, dode Vuurvogel met een spanwijdte van zeven meter. Daarboven verrijst de levende Vuurvogel, zoals de feniks in de Griekse mythe, tot vier meter hoogte. Dit kunstwerk, gemaakt van textiel en voorzien van honderden LED-lichtjes laat de onverwoestbaarheid van het leven zien en het mysterie van de dood. Het kunstwerk was eerder acht maanden in het Groninger Museum te zien.

Een herrezen kunstwerk

Achter de De Vuurvogel gaat een bijzonder verhaal schuil. Toen de installatie in januari 2009 bijna klaar was, ging het kunstwerk volledig in vlammen op. is dat de installatie, die al bijna gereed was, in januari 2009 vlak voor de opening in het Groningen Museum volledig in vlammen opging. De kunstenares besloot daarop het verhaal een diepere dimensie te geven en herbouwde de Vuurvogel, waardoor hij letterlijk herrees uit de dood. Kunst en het werkelijke leven vervlochten tot een onlosmakelijk geheel. Othilia Verdurmen vertelt: "Ik kan het je niet aanraden, maar terugkijkend is het de meest boeiende en mysterieuze reis, die ik ooit gemaakt heb." Na een succesvolle tour door Nederland langs onder andere het Groninger Museum, Rijksmuseum Twente, Museum de Buitenplaats en de Kunst10daagse in Bergen is de Vuurvogel nu te bewonderen bij de entree van de ADAF 2016.

Samenwerking Amnesty International

Het vrij kunnen uiten van je mening en gevoel is een mensenrecht; dat geldt ook voor kunstenaars. ADAF en Amnesty hebben elkaar daarin gevonden en werken in 2016 samen. Om te beginnen is er op vrijdagavond 23 september een benefiet VIP-avond voor genodigden, volledig in teken van dit recht. In woord en beeld staat het publiek stil bij de kernwaarden van Amnesty International: vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Op de beursdagen, 24 en 25 september, kunnen kunstliefhebbers en –kopers op de beursvloer een thematische expositie bezoeken. Tientallen deelnemende kunstenaars stelden hiervoor een kunstwerk beschikbaar. Bij verkoop van een werk gaat een gedeelte van de opbrengst naar Amnesty International. De werken die zijn ingezonden voor de thematische expositie zijn nu al te zien op de website van de ADAF, waarbij ook de verkoopprijs en het percentage voor Amnesty International is vermeld.

Bezoekers zijn van harte welkom om de ADAF te bezoeken op 24 of 25 september van 11:00 uur tot 17:30 uur of op vrijdagavond 23 september van 17:00 uur tot 21:00 uur geopend tijdens de VIP-preview. Kaarten zijn te koop via DagjeWeg.NL Tickets met maar liefst 50% korting!

Meer informatie over de beurs is te vinden op de website van de ADAF.
Foto 2. Zo'n 200 kunstenaars presenteren ruim 1.700 kunstwerken in het Amsterdamse World Fashion Centre.
Foto 3. Zoveel te zien op de ADAF!

Laatst gewijzigd: 2016-09-12 12:17:21 · Gepubliceerd: 2016-09-05 16:28:23 - 310