Harry Potter expo komt naar Utrecht

Harry Potter: The Exhibition in Utrecht |  
Nieuws door
Foto 1. De zwerkbalkoffer met alle benodigdheden voor een potje Zwerkbal. Foto: HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & TM Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © JKR. (s16)

De magische wereld van Rowling in Utrecht

12 september 2016 Toerisme Utrecht, Utrecht Eindelijk is Zweinstein binnen handbereik. Harry Potter: The Exhibition komt naar Utrecht. Vanaf 11 februari 2017 is de wondere wereld van Harry Potter toegankelijk voor ons eenvoudige Dreuzels. De wereldberoemde expositie zal te zien zijn naast de CineMec in Utrecht Leidsche Rijn. Accio kaartjes!

Stap in een magische wereld

Sta oog in oog met Scheurbek, bekijk eindelijk de Gouden Snaai van dichtbij en speel zelf een potje Zwerkbal. Tijdens Harry Potter: The Exhibition kun je aanschuiven in klaslokalen van Zweinstein, beroemde decors en attributen uit de films bekijken en krijsende Mandragora-planten uit de grond trekken. Een lesje Kruidenkunde van professor Stronk! Ook Dobby is van de partij - dus vergeet je extra sok niet. Topstukken in de expo zijn de Steen der Wijzen, de Sluipwegwijzer - 'ik zweer plechtig dat ik snode plannen heb' - en de Tijdverdrijver waarmee Hermelien extra lessen volgde. Ook zijn er kostuums van Harry, Perkamentus en Voldemort te zien.

Harry Potter: The Exhibition in Utrecht is vanaf 11 februari 2017 tot en met 30 juni 2017 te zien. Tickets zijn online verkrijgbaar vanaf vrijdag 16 september om 10:00 uur.

Wereldberoemde expo

Al meer dan vier miljoen mensen bezochten Harry Potter: The Exhibition. De wereldpremière van de magische expo was in Chicago, in april 2009. Daarna volgden wereldsteden Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs en Shanghai. Tot en met 6 november 2016 is Harry Potter: The Exhibition in Brussel te zien.

Harry wie?

Onder een steen (der wijzen) gelegen en heb je geen idee wat Harry Potter precies inhoudt? Een kleine samenvatting: Harry Potter is een jongen die onder barre omstandigheden in de bezemkast bij zijn oom en tante woont. Op een dag ontdekt hij dat hij een tovenaar is en naar Zweinstein mag, de school voor voor hekserij en hocus-pocus. Hier ontmoet hij zijn twee beste vrienden Ron en Hermelien. Gaandeweg ontdekt Harry dat hij niet zomaar een tovenaar is en dat slechterik Voldemort het op hem gemunt heeft. De Harry Potter-reeks is bedacht door J.K. Rowling en bestaat uit zeven boeken, acht films en een toneelstuk. Rondom het verhaal zijn nog allerlei boeken, games en andere merchandise uitgebracht. Een complete magische wereld dus.
Foto 2. Betreed de magische wereld van Harry Potter. De Sorteerhoed wacht op je... Foto: HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & TM Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © JKR. (s16)

Laatst gewijzigd: 2016-11-21 16:33:55 · Gepubliceerd: 2016-09-12 14:26:05 - 6583