Dwaal rond door de magische wereld van Harry Potter

Harry Potter: The Exhibition |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Dé expo voor Harry Potter-fans nu te zien in Brussel

21 juli 2016 Toerisme Brussel, Brussel Ben je een echte fan van Harry Potter? Dan ben je deze zomer vast te vinden in Brussels Expo, waar voor het eerst in Europa originele rekwisieten en kostuums en bekende decors uit de films te vinden zijn. Heb je zin in een reisje naar Zweinstein? Tover jezelf dan vliegensvlug naar Brussel!

Foto 1. Herken je Fred en George Wemel nog? De acteurs die deze tweelingbroers speelden, James en Oliver Phelps, kwamen naar Brussel voor de opening van de expositie. Foto: Facebookpagina Harry Potter: The Exhibition. HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & TM Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © JKR. (s16)

Feest van herkenning

De hut van Hagrid, de boeken en bril van professor Zwamdrift, toverstokken, kleding en een replica van Dobby: alles (en nog veel meer) komt voorbij in de reizende tentoonstelling Harry Potter: The Exhibition. Een buitenkans voor de fans om weer even terug te gaan naar de beroemde magische wereld van de tovenaarsleerling. Het is een feest van herkenning voor de Harry Potter-liefhebbers, want waar je ook kijkt, op de 1400 vierkante meter van de expositie zie je alleen maar decors, attributen en poppen uit de Harry Potter-films.

Leuk voor kinderen

Kinderen die helemaal gek zijn op de tovenaarsleerling en zijn vriendjes, kun je prima meenemen naar Brussels Expo. Omdat de bezoekers in groepen worden toegelaten, wordt je niet onder de voet gelopen en is er ook genoeg ruimte voor kinderwagens en rolstoelen. Er valt vooral veel te zien in de tentoonstelling, af en toe is er iets te doen, zoals een Slurk gooien of eventjes plaatsnemen in Hagrids stoel. En als je geluk hebt, krijg je de Sorteerhoed op je hoofd en hoor je bij welke schoolafdeling jij hoort!

Ruim 3,5 miljoen mensen bezochten de reizende expo al, die eerder te zien was in Japan, China, Amerika, Australië en Canada. Nu krijgen de liefhebbers uit de Benelux eindelijk de kans om de decors, kostuums en rekwisieten met eigen ogen te bewonderen.

Oog in oog met Scheurbek

Om de enorme bezoekersaantallen in goede banen te leiden, kun je bij je ticket een dag en tijdsvak kiezen waarop je de expositie Harry Potter: The Exhibition wilt bezoeken. Veel dagen zijn al uitverkocht, want de Belgische en Nederlandse Potter-fans willen allemaal wel oog in oog staan met een echte Dementor of Scheurbek. En wat dacht je van een rondje door het Verboden Bos? Wil jij dat ook? Bestel dan snel je tickets voordat ze allemaal voor je neus zijn weggetoverd. Een ticket kost 20,90 euro bij online aanschaf, maar een echte fan heeft dat er vast wel voor over...

Praktische informatie

De expositie Harry Potter: The Exhibition is te zien tot en met 6 november in Paleis 2 in Brussels Expo in Brussel, elke dag van 10:00 uur tot 19:00 uur. Tickets kosten 20,90 euro als je online koopt. Een kinderticket kost 14,90 euro en studenten krijgen ook korting. Aan de deur zijn de tickets een euro goedkoper.
Foto 2. De zwerkbalkoffer met alle benodigheden voor een potje zwerkbal! Foto: Facebookpagina Harry Potter: The Exhibition. HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & TM Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © JKR. (s16)
Foto 3. Betreed de magische wereld van Harry Potter! Foto: Facebookpagina Harry Potter: The Exhibition. HARRY POTTER characters, names and related indicia are © & TM Warner Bros. Entertainment Inc. Harry Potter Publishing Rights © JKR. (s16)

Laatst gewijzigd: 2016-09-27 17:22:09 · Gepubliceerd: 2016-07-15 17:29:07