Top vijf tips voor dit weekend

De leukste uitjes voor 24 en 25 september

Wat is er allemaal te doen? Redactioneel door
Foto 1. De gezellige Sunday Fair blaast het Land van Ooit dit weekend nieuw leven in. Foto: Sunday Fair / EvenTotaal Event Management.

archief oud artikel 22 september 2016 Toerisme Landelijk Een dagje uitwaaien op het strand met honderden kleurrijke vliegers om je heen of samen appels plukken? Er staan weer een hoop leuke evenementen op de agenda. Wij zetten de vijf leukste tips voor dit weekend op een rijtje. Fijn weekend!

Mummies ontmoeten in Leiden

LEIDEN - Schrijfster Tosca Menten komt zondag 25 september in het Rijksmuseum van Oudheden vertellen over haar nieuwste boek: 'Dummie de mummie en de smaragd van de Nijl'. En Dummie zelf is er ook bij op de Dummie de mummiedag. Voor kinderen zijn er knutseltafels, er is een spannende speurtocht door het museum en er is een verkleedwedstrijd. Kinderen mogen verkleed komen als gladiator. De mooiste outfit wordt beloond met een prijzenpakket van Dummie - inclusief handtekening van Tosca. Tip: geef je vooraf op via de website.

Shoppen in het Land van Ooit

DRUNEN - Voor velen een plek van mooie herinneringen, voor anderen een triest beeld van vergane glorie: het Land van Ooit is nog steeds toegankelijk als wandelpark. En op zondag 25 september blaast de Sunday Fair het park voor een dag nieuw leven in. Loop langs kraampjes vol eten, drinken, hebbedingen en kleding. Er zijn ook optredens, workshops, proeverijen en er is een familietheatervoorstelling. Een kaartje kost €6,50 - kinderen tot dertien jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassene.

Ga met €1,50 korting naar de Sunday Fair via DagjeWeg.NL Tickets!

Vrolijk vliegeren in Scheveningen

SCHEVENINGEN - Het is duimen voor een sterke wind dit weekend, want op zaterdag 24 en zondag 25 september is het Vliegerfestival Scheveningen. De gekste creaties vliegen door de lucht - beren, krabben, vissen, sterren - en de allergrootste vlieger van Europa stijgt op vanaf het strand. Er zijn vliegerworkshops voor kinderen en op zaterdagavond vanaf 20:00 uur is er het magische nachtvliegeren, met vliegers met duizenden lichtjes. Toegang is gratis, maar als je een kaartje koopt voor het reuzenrad op De Pier heb je een wel héél spectaculair uitzicht.

Russische kunst bekijken in Drenthe

ASSEN - Vanaf zondag 25 september is de nieuwe tentoonstelling Peredvizhniki – Russisch Realisme in het Drents Museum te bezoeken. Nogal bijzonder, want alle werken in de tentoonstelling komen uit het Staats Russisch Museum in Sint-Petersburg. Rond 1870 zette een groep kunstenaars - 'Peredvizhniki' - de kunstwereld op zijn kop door gewone mensen en dingen vast te leggen in kunstwerken. Voor die tijd hadden alleen rijke mensen de mogelijkheid zichzelf te laten vereeuwigen. Door de 'Peredvizhniki' - ook wel zwervers of trekkers genoemd - werden onderwerpen als armoede en onrecht voor het eerst op het doek vastgelegd.

Met z'n allen appels plukken

LANDELIJK - Het wordt gezellige en gezonde dag zaterdag 24 september! Op de Landelijke Appelplukdag openen tientallen boomgaarden in Nederland hun deuren voor grijpgrage bezoekers. Bezoekers mogen eens zelf ervaren hoe het is om verse appels te plukken - en op te eten. Op de website van Landelijke Appelplukdag vind je een lijst van alle boomgaarden die meedoen aan het project. Behalve appels - en soms peren - plukken, kun je meedoen aan proeverijen, rondleidingen door de boomgaard en zijn er extra activiteiten voor het hele gezin.

Tip: Bestel tickets en geniet van uitjes met korting via DagjeWeg.NL Tickets.
Foto 2. Allemaal kleurrijke vliegers op het Scheveningse strand! Megabyte is de grootste vlieger van Europa. Bron: Vliegerfeest Scheveningen.
Foto 3. Dummie de mummie is op reis naar Rome geweest en brengt zondag een bezoekje aan Leiden. Foto: Rijksmuseum van Oudheden.

Laatst gewijzigd: 2016-09-23 14:28:34 · Gepubliceerd: 2016-09-21 11:10:40 - 5557