Herfstvakantie in Almere

Vier de herfst in Almere |  deel via WhatsApp | Nieuws - Commerciële bijdrage door

Ontdek hoe prachtig Almere is in de herfst

10 oktober 2016 Toerisme Almere, Flevoland Natuurlijk zijn er weer volop activiteiten voor kids in de herfstvakantie. Leer alles over appels in het Appellab van Stad & Natuur, bekijk Cinekid films in de nieuwe bibliotheek of haal je skelterrijbewijs bij Veiligheidsmuseum PIT. Ontdek de prachtige herfst in Almere met de nieuwste fietsroutes van de VVV en ga naar het Sculpturen- en Streetartfestival in Almere Centrum. Wel oppassen dat je niet tegen een pilaar loopt!

Foto 1. Vier de herfstvakantie in Almere. Verken bijvoorbeeld de Almeerse Stadsbossen met een boswachter. Foto: Almere City Marketing.

Slecht weer? Films en gamen!

De nieuwe bibliotheek is een officiële Cinekid locatie en daarom draaien er tijdens de herfstvakantie allerlei leuke kinderfilms, geschikt vanaf verschillende leeftijden. Voor kinderen vanaf vier jaar is er Bollie & Billie en voor kinderen vanaf zes jaar is er De zoon van Winnetou en Eliot & Me. De films draaien in de nieuwe zaal. Tip: meld je vooraf aan. Gamefans van zes tot veertien jaar kunnen in de bieb ook meedoen aan toernooien van FIFA of Mario Kart Wii.

Activiteiten voor avonturiers

SEC Survivals heeft de hele vakantie weer een bomvol programma met superleuke activiteiten. Boogschieten, bushcraft - leren om in de natuur te overleven - of survivallen met het hele gezin? Het wordt hoe dan ook een avontuurlijke herfstvakantie! Je kunt in je eentje meedoen, met een groepje vrienden of met de hele familie. Let op: vergeet niet om je vooraf in te schrijven.

Tips voor mooie herfstdagen

Ga de natuur in en ontdek hoe dieren leven op Stadslandgoed de Kemphaan. Hoe wonen ze en hoe bouwen ze hun huisjes? Kinderen voeren allerlei opdrachten uit tijdens een interactieve speurtocht op het landgoed. Haal de speurtocht op bij Stad & Natuur en ga op pad! Liever wat extra informatie voor onderweg? Ga dan met boswachter Freek op stap door de Almeerse Stadsbossen en leer alles over de natuurrijke omgeving van Almere.

Benieuwd wat er nog meer te doen? Bekijk alle activiteiten en uitjes in Almere op de herfstvakantiepagina. Fijne vakantie!
Foto 2. Leer deze herfst boogschieten en ga op avontuur bij SEC Survivals. Foto: SEC Survivals / Almere City Marketing.
Foto 3. Schijn bedriegt tijdens het Sculpturen en Streetartfestival Almere. Foto: Almere City Marketing © Maarten Feenstra.
Foto 4. Haal je skelterrijbewijs bij Veiligheidsmuseum PIT. Voor je het weet, race je over het circuit. Foto: Veiligheidsmuseum PIT / Almere City Marketing.

Laatst gewijzigd: 2016-10-07 11:24:10 · Gepubliceerd: 2016-10-05 14:43:43 - 600