Dutch Design Week 2016: inspirerend voor iedereen

Ontdek 'The Making Of' en ga zelf aan de slag in de Ontdekfabriek

Dutch Design Week 2016 Nieuws door
Foto 1. Bekijk de meest ingenieuze creaties en laat je inspireren tijdens DDW 2016. Foto: Dutch Design Week © Bo van Veen.

archief oud artikel 22 oktober 2016 Toerisme Eindhoven, Noord-Brabant Een mode-expositie op het dak van de Bijenkorf, kleine ondernemers die zich presenteren op het voormalige Philipsterrein, overal hippe eettentjes: negen dagen lang nemen ruim 2500 designers de stad Eindhoven over tijdens de Dutch Design Week. Vanaf zaterdag 22 oktober kan je op honderd verschillende locaties in de lichtstad tentoonstellingen, lezingen en festiviteiten bezoeken waarbij alles draait om trends en design. Daar moet je bij zijn!

Achter de schermen bij ontwerpers

Met als thema 'The Making Of' ligt dit jaar de focus op de maker en het ontstaansproces. Daarom ga je veel work in progress zien: zo voert de TU Delft ter plekke proeven uit met eten en laat een designer bij de stand van het Zeeuws Museum zien hoe je een kruk maakt van een boom. Tijdens het hele evenement wordt de sfeer vooral bepaald door jonge ontwerpers die de wereld een stukje mooier willen maken. Anders dan bij commerciële beurzen draait de Dutch Design Week niet om verkoop, maar om presentatie. Juist dat maakt het designevenement voor iedereen inspirerend, ook als je zelf geen ontwerper bent!

Stel je eigen programma samen

Het designaanbod is zo groot dat je wel een keuze mâet maken. Op de website van de Dutch Design Week vind je diverse aanbevolen routes en kun je gemakkelijk zelf een programma samenstellen. Voor vervoer is gezorgd: voor een paar euro huur je een fiets en er rijden continu autootjes en bussen door de stad om je naar een andere locatie te brengen. Tip: met een DDW-kaartje kun je gratis een leenfiets huren om snel de stad in te komen. Bekijk het complete programma van Dutch Design Week 2016.

Leuk voor kinderen

In de Ontdekfabriek mogen kinderen samen met hun ouders aan de slag. Ze bekijken uitvindingen, bedenken zelf leuke ideeën en werken die samen uit. Maak bijvoorbeeld een robotbeest van een melkklopper. Wie weet bedenk je wel een compleet nieuwe uitvinding!
Foto 2. Kinderen aan het werk in de Ontdekfabriek. Foto: Dutch Design Week © Boudewijn Bollmann.

Laatst gewijzigd: 2016-11-02 11:05:39 · Gepubliceerd: 22 oktober 2016 - 266