Laat je betoveren tijdens de Gentse Winterfeesten

Bezoek de Gentse Winterfeesten |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Beleef het ultieme kerstgevoel op de schaatsbaan in Gent

4 november 2016 Toerisme Gent, Oost-Vlaanderen Het is alsof je door een Scandinavisch kerstdorp wandelt tijdens de Gentse Winterfeesten tussen 9 december en 8 januari. De heerlijke geur van een fris besneeuwd dennenbos, elanden en het noorderlicht toveren de Belgische stad om tot een waar winterwonderland.

Foto 1. Toon je schaatskunsten op de schaatsbaan. Foto: Gentse Winterfeesten

Bezoek de kerstmarkt in Gent

Wanneer je over de internationale kerstmarkt van de Gentse Winterfeesten rondstruint, dringt de kruidige geur van kaneel je neus binnen. Onder het genot van warme chocolademelk, speculaaspoppen en andere lekkernijen, doe je je kerstinkopen. Er zijn ruim 130 deelnemers die hun waar in houten chalets hebben uitgestald. Onderweg geniet je ook van diverse live muziekoptredens en kunnen de kinderen hun verlanglijstje persoonlijk doorgeven aan de kerstman.

Schaatsplezier op de ijsbaan

Waar beleef je nu een ultiemer kerstgevoel dan op de schaatsbaan? Schaats de sterren van de hemel op een ijsvlakte van meer dan 700 vierkante meter, te vinden op het Emile Braunplein. Ideaal is dat de baan voor het grootste deel overdekt is, dus zelfs een plensbui zal je schaatsplezier niet in de weg staan. Er is ook een eigen plekje voor kinderen waar ze de ijzers kunnen onderbinden. Zo krijgen ze het schaatsen op een veilige manier onder de knie.

Sprookjesachtige lichtwandeling

Als je uitgeschaatst bent, is een lichtwandeling door het historische centrum van Gent ook zeker de moeite waard. Tussen zonsondergang en middernacht ondergaat de stad een magische metamorfose. Voor de ultieme beleving, start je het beste aan het einde van de middag wanneer het begint te schemeren. Onderweg loop je onder andere langs de Sint-Michielskerk, de Sint-Baafskathedraal en het Stadhuis. De weerspiegeling van de historische gebouwen in het water van de Gentse grachten in combinatie met de magische verlichting is adembenemend.

Warm je op in de Moose Bar en Husky Bar

Heb je het koud gekregen in winterwonderland, trakteer je jezelf op een lekker opwarmertje in de Moose Bar en Husky Bar. 's Avonds kun je in de Moosebar terecht voor een gezellig après-skifeestje. Iedere dag treden er verschillende bands en dj's op. De net zo gezellige Husky Bar vind je 100 meter verderop.

Praktische informatie Gentse Winterfeesten

De Gentse Winterfeesten starten op 9 december 2016 tot en met 8 januari 2017 en vinden plaats in het historisch centrum van Gent. De kerstmarkt is gratis te bezoeken. Het standaard tarief voor toegang tot de schaatsbaan is 7 euro per persoon. Het reuzenrad kost 8 euro per volwassene en 5 euro per kind (tot 12 jaar). Onder begeleiding van een volwassene kunnen kinderen ook voor 6 euro per persoon in het kinderdorp terecht. De Gentse Winterfeesten zijn van 11:00 uur tot middernacht geopend. Let op: de openingstijden variëren per activiteit.
Foto 2. Geniet van warme chocolademelk en allerlei lekkernijen. Foto: Gentse Winterfeesten
Foto 3. Warm op met een lekker drankje in de Moose Bar in het centrum van Gent. Foto: Gentse Winterfeesten

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2016-11-04 15:05:59 · Gepubliceerd: 2016-11-04 10:36:31 - 2000