1

Op naar de magische winkel op Utrecht CS. Accio merchandise!

Harry Potter pop-up store   Nieuws door
Foto 1. Kon je vanaf de winkel op Utrecht CS met je hutkoffer vol boeken maar doorrennen naar de Zweinsteinexpres! Foto: Pim Geerts.

archief oud artikel 12 november 2018 Opmerkelijk Utrecht, Utrecht Dreuzels opgelet! Afgelopen vrijdag opende de Harry Potter pop-up store op Utrecht Centraal. Een magische wereld waar je speciale edities van de boeken kunt scoren. En nu kun je ein-de-lijk doen alsof je de trein naar Zweinstein moet halen. De pop-upwinkel is 9 3/4 weken open - nee, dat is geen toeval. Verschijnsel naar het station en neem gauw een kijkje in de tijdelijke winkel, die het 20-jarig bestaan van Harry Potter in Nederland viert! Drie redenen op een rijtje waarom je deze pop-upstore niet voorbij wilt lopen.

Het is een wereld vol magie

De Harry Potter pop-up store is niet zomaar een ruimte met wat plankjes vol boeken en merchandise, maar een magische wereld. Wanneer je door de winkel loopt, loop je door scènes uit de boeken. Hoeken vol toverdranken, magische boeken en attributen die fans ongetwijfeld zullen herkennen. Zo vind je de bibliotheek en de leerlingenkamer in de winkel, voor een betoverend fotomomentje. Niet zomaar een winkel dus, maar een avontuur op zich!

Je vindt er veel meer dan alleen boeken

Behalve alle boeken uit de reeks, vind je hier ook merchandise in alle soorten en maten. Films, games, accessoires. Alles om je dagelijkse Dreuzel-leven een beetje magisch te maken. Er is ook een extra zeldzaam en onwijs magisch item dat je exclusief in de pop-up store kunt bemachtigen. Wat dit precies is, wordt 23 november bekendgemaakt. Pam pam pam...

Je kunt eindelijk naar Zweinstein

Oké, niet echt. Sorry. Maar je kunt wel eindelijk geloofwaardig doen alsof. Zie de pop-upwinkel als een Utrechtse Wegisweg. Hier mâet je als student inkopen doen voor Zweinstein. Of gewoon nieuwe materialen halen voor je toverleven. Die hutkoffer moet vol! Boeken, drankjes, lekkere snacks voor in de Zweinsteinexpres: je vindt er alles. Zelfs Hagrid is er - in LEGO vorm, dat wel. Tip: als je nou even de Onnaspeurbare Zwelspreuk op je tas gebruikt zoals die slimme Hermelien, kun je zoveel inslaan als je wilt.

Foto 2. Stap de wondere wereld van J.K. Rowling binnen op Utrecht Centraal. Het is 20 jaar geleden dat de Nederlandse versie van Harry Potter in boekhandels verscheen. Foto: Pim Geerts.
Foto 3. Zelfs Hagrid en Harry himself zijn in de winkel aanwezig! Foto: Pim Geerts.

Laatst gewijzigd: 2018-11-14 08:47:07 · Gepubliceerd: 2016-11-21 12:57:38 - 6922