Kom schaatsen en speuren in Brandweer LEGO City

Ontdek de allergrootste Brandweer LEGO City in Veiligheidsmuseum PIT

Vier de kerstvakantie in Veiligheidsmuseum PIT Nieuws - gesponsorde bijdrage door
Foto 1. De brandweermannen zijn hard aan het werk in Brandweer LEGO City. Foto: Veiligheidsmuseum PIT.

archief oud artikel 13 december 2016 Toerisme Almere, Flevoland Op zoek naar een dagje uit in de kerstvakantie met wat extra pit? Kom dan naar Veiligheidsmuseum PIT, volg een puzzeltocht en bewonder de grootste Brandweer LEGO City van Nederland! Ook kan je schaatsen en is er erwtensoep en warme chocolademelk om jezelf aan op te warmen. Een winters en stoer uitje voor het hele gezin!

Speuren in Brandweer LEGO City

Een kat die gevangen zit in een boom, een heftig vuur dat moet worden geblust: Brandweer LEGO City in Veiligheidsmuseum PIT is opgebouwd uit maar liefst 100.000 LEGO bouwsteentjes. Het is de allergrootste Brandweer LEGO City van Nederland, vol incidenten. Bekijk 23 actuele Nederlandse incidenten die zo realistisch mogelijk zijn nagebouwd met duizenden legosteentjes. Volg de puzzeltocht om te ontdekken wat er allemaal bij het werk van de brandweer komt kijken.

Schaatsen, erwtensoep en warme choco

Bind buiten de schaatsen onder voor een extra winterse beleving. Voor de deur van het museum is een schaatsbaan geopend. Vergeet dus niet om je schaatsen mee te nemen! Op 4, 5 en 6 januari wordt er ook een Elfstedentocht georganiseerd. In het museumrestaurant bestel je lekkere winterse klassiekers, zoals warme chocolademelk en erwtensoep. Tip voor de kids: kom verkleed, dan ligt er een leuke verrassing voor je klaar!

Ook open op maandag 26 december en 2 januari

Brandweer LEGO City is te zien van 24 december 2016 tot en met 8 januari 2017. In de kerstvakantie is Veiligheidsmuseum PIT open van 11:00 uur tot 17:00 uur. Op maandag 26 december en 2 januari is het museum ook open. Goed om te weten: op 24 december en 31 december is het museum geopend tot 16:00 uur. Op zondag 25 december en op 1 januari is het museum gesloten.
Foto 2. Vergeet je schaatsen niet! Schaats op de schaatsbaan en geniet van snert en warme chocolademelk. Foto: Veiligheidsmuseum PIT.

Laatst gewijzigd: 2016-12-13 10:49:56 · Gepubliceerd: 13 december 2016 - 1170