1

Tips voor een geslaagd kerstdiner

Verwen je smaakpapillen en ga voor een culinaire kerst

Meer kersttips Nieuws door
Foto 1. Sfeervol dineren in een kasteel. Foto: Kasteel Montfoort

archief oud artikel 16 december 2016 Landelijk Het kerstdiner. Ga je zelf de keukenprins(es) uithangen of wordt het gourmetstel dit jaar weer van zolder gehaald? Ouderwets gourmetten is leuk, maar er is op culinair gebied zoveel meer mogelijk in ons land! Dus laat je gourmetstel deze kerst maar op zolder staan en bespaar jezelf de stress in de keuken. Met deze culinaire ideeën voor kerst heb je zeker weten een relaxte en smakelijke kerst. Bon appetit!

Een Indiaas diner met kerst

Prikkel je smaakpapillen en geniet van naan, geurige curry's, frisse mangodrankjes en tikka's. Een originele en culinaire kerst wordt het zeker als je de chefkok van de Indiase Kookcursus in huis haalt. Betrek je familie bij het kerstdiner door samen in de keuken te staan. Niet alleen supergezellig, maar je leert ook nog eens de lekkerste traditionele Indiase gerechten te bereiden. Onder begeleiding van chefkok Meenu Bansal uit India zet je met z'n allen zo een heerlijk Indiaas driegangen-menu op tafel. Er is keuze uit gerechten uit het Noorden, Oosten, Westen en Zuiden van India. Dus geen stress, alleen een hoop plezier, lekker eten in overvloed en een aantal kookskills rijker. Indiase Kookcursus is ook een optie voor vegetariërs!

Tip: Maak een gezellige wandeling met amuses door het prachtige kerststadje Valkenburg en volg de Route d'Amuse.

Tongstrelende alcoholische drankjes

Gooi je kerst eens over een andere boeg en geniet samen met familie of vrienden van een jeneverproeverij of likeurproeverij. Zelf cocktails leren shaken kan ook bij House of Bols! Professionele bartenders staan klaar om je de kneepjes van het vak bij te brengen. In het kleurrijke en strakke design van House of Bols is het heerlijk genieten van je favoriete drankjes en van elkaars gezelschap. Je kunt zelfs je eigen 'signature' cocktail creëren. Proef ook de drankjes die je familieleden of vrienden gemixt hebben en test of ze het in zich hebben bartender te worden. Ben je met een grote groep (minimaal twintig personen)? Kom dan langs voor een walking dinner op tweede kerstdag. Wel even vooraf reserveren.

Koninklijk dineren in Kasteel Montfoort

Voor wie gewoon achterover wil leunen met kerst en thuis geen rommel wil, is Kasteel Montfoort een aanrader. Op tweede kerstdag brunch of dineer je hier als echte graaf of gravin in een sprookjesachtige setting. Het kasteel bestaat al sinds 1163 en is uitgeroepen tot een van de mooiste trouwlocaties. Deze romantische en knusse plek geeft het kerstfeest een extra nostalgisch tintje. Er is keuze uit hoofdgerechten met vlees, vis, vegetarisch en wild. Smul van heerlijke desserts zoals bavarois, chocolademousse, crème brûlée en glaasjes hangop. Voor kinderen is er een speciaal kinderkerst-keuzemenu.

Aan tafel in een huiskamerrestaurant

Laat je tussen kerst en oud en nieuw verrassen door een hobbychef en boek een huiskamerrestaurant. AirDnD: Drink 'n Dine werkt volgens hetzelfde principe als Airbnb. Online prik je een datum en vervolgens maak je een keuze uit de verschillende aanbieders. Ga voor een Gypsy Style kerstdiner, Italiaanse risotto of boek een gezellige Vega-avond! Niet alleen erg lekker, maar ook nog eens betaalbaar.

Foto 2. Geniet van heerlijke cocktails. Foto: House of Bols
Foto 3. Leer de kneepjes van het vak tijdens een cocktail-workshop. Foto: House of Bols
Foto 4. De Indiase keuken is een explosie van heerlijke smaken en geuren. Foto: Indiase Kookcursus
Foto 5. Samen met chefkok Meenu Bansal zet je een heerlijk Indiaas diner op tafel. Foto: Indiase Kookcursus

Laatst gewijzigd: 2016-12-22 15:58:31 · Gepubliceerd: 16 december 2016 - 876