Lekker rondneuzen in een tweedehands winkel

Redactioneel door

Scoor antieke meubels, vintage hebbedingetjes en tweedehands designkleding

3 januari 2017 Toerisme Landelijk Mooie spulletjes voor niet al te veel geld. Eigenlijk wil je gaan shoppen maar tegelijkertijd houd je liever de hand op de knip. Herkenbaar? Gelukkig is er een perfecte middenweg en barst Nederland van de tweedehands winkels. Of je nu een unieke klok uit grootmoeders tijd zoekt of een tas van Louis Vuitton, met deze tips voor de leukste tweedehands winkels gaat dat zeker lukken! Ook als je het gewoon leuk vindt om door een winkel met nostalgische producten te lopen.

Foto 1. Shoppen bij het Kaufhaus in Utrecht. Foto: Kaufhaus

Op zoek naar mooie spulletjes

GRONINGEN - In de Folkingestraat, één van de leukste straatjes van Nederland, mag je als verzamelaar Klinkhamer niet missen. Sieraden, klein zilverwerk, reclameblikken, ansichtkaarten, schedels en glaswerk. Alles wat een verzamelaarshart begeert, vind je hier. In deze antiek- curiosa- en platenzaak van 200 vierkante meter kun je urenlang rondsnuffelen.

Klinkhamer is van maandag tot en met zaterdag te bezoeken.

Hippe vintage kleding

UTRECHT - Shopaholics op zoek naar unieke items, opgelet! Bij Het Kaufhaus in Utrecht krijgen de mooiste spullen een tweede leven. Hier verkopen ze onder andere vintage tweedehands kleding, tassen en schoenen en kun je zonder enige gêne geld uitgeven. Een deel van de opbrengst gaat namelijk verschillende goede doelen! Daarnaast is Het Kaufhaus ook dé plek om gezellige meubels, plantjes en andere accessoires te scoren.

Je kunt dagelijks terecht in Het Kaufhaus.

Radio uit de Tweede Wereldoorlog

ELSPEET - Ouderwetse klokken, servies, emaille, meubels en houtsnijwerk. Het is alsof je in grootmoeders tijd beland bent, wanneer je door Snuffelhal de Ruiter loopt. In de enorme hal die bomvol staat, vind je alles van vroeger en nu en voor elke portemonnee. De winkel heeft naast antiek, curiosa en brocante ook veel spullen met een hoog kringloopwinkel-gehalte. Als student heb je hier binnen een mum van tijd je uitzet bij elkaar gesprokkeld en als verzamelaar kijk je je ogen uit bij de bijzondere items uit de Tweede Wereldoorlog, zoals een radio en verrekijker.

Snuffelhal de Ruiter is geopend van donderdag tot en met zaterdag.

Rondstruinen op een overdekte rommelmarkt

BRUNSSUM - Kom pareltjes scoren op de Vrije Markt in Brunssum. Hier kun je urenlang rondstruinen op een overdekte rommelmarkt. Mocht je niet van tweedehands spullen houden, worden hier ook nieuwe producten verkocht. Ook zijn er op de Vrije Markt regelmatig leuke evenementen te beleven, zoals veilingen, kinderrommelmarkten en muziekshows.

De Vrije Markt kun je iedere zondag bezoeken.

Fashionista's opgelet!

DEN BOSCH - Ben jij een echte fashionista? Dan zit je goed bij La Garderobe! Tassen van onder andere topmerken Burberry, Miu Miu en Mulberry koop je hier met hoge kortingen. Ook voor kleurrijke tweedehands designkleding en galajurken is La Garderobe een goede optie. Let wel, de winkel verkoopt alleen tweedehands kleding en accessoires van hoge kwaliteit en daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan.

La Garderobe is geopend van maandag tot en met zaterdag.

Foto 2. Unieke sieraden bij Klinkhamer in de Folkingestraat.
Foto 3. Mooie hebbedingetjes en kunstvoorwerpen.

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 11:55:28 · Gepubliceerd: 2017-01-02 16:21:41 - 2421