Rocken met Driekoningen

Museumpark Orientalis |  
Nieuws door
Foto 1. Vier het Driekoningenfestival! Foto: Museumpark Orientalis

Het feest van kerst gaat nog even door met Driekoningen

4 januari 2017 Cultuur Heilig Landstichting, Gelderland Een voortzetting van kerst of vooral dé start van het nieuwe jaar? Driekoningen betekent voor iedereen iets anders. Wil je deze traditie wel eens meemaken? Vier dan het rockende Driekoningenfestival in Museumpark Orientalis of loop mee in de traditionele optochten in Maastricht en Den Bosch.

Driekoningenfestival in Museumpark Orientalis

HEILIG LANDSTICHTING - Museumpark Orientalis geeft het Feest van Licht - wat al de hele kerstvakantie duurt - een feestelijke afsluiter. Op vrijdag 6 januari rocken onder meer Nijmeegs indierock-kwartet Taveneer, hardrockformatie Courtesy Call en bluesformatie Honky Tonk Ramblers in de theatertent tijdens het Driekoningenfestival. Liever een kalmer muziekje? In het Egyptisch huis zorgen zangeressen en een klassiek koor voor fijne klassieke klanken.

Den Bosch houdt traditie hoog

DEN BOSCH - Driekoningen is een traditioneel gebeuren in Den Bosch. Op zondag 8 januari trekt de jaarlijkse Driekoningenoptocht weer door de binnenstad. Ruiters te paard, schapen met herders en mensen in traditionele kleding verzamelen zich om 15:00 uur op de Bossche Markt. Om 16:45 uur komen daar ook nog kamelen bij, die de drie wijzen en de moor vervoeren naar het stadhuis. Hier staat de burgemeester paraat om hen de weg te wijzen naar de kribbe. In de Sint Jan sluit een speciale viering het evenement af.

Driekoningenstoet in Maastricht

MAASTRICHT - Ook in Maastricht is de traditie van Driekoningen nog springlevend. In het Jekerkwartier starten de drie wijzen op zaterdag 7 januari hun tocht naar de kribbe vanaf het Onze Lieve Vrouweplein. Ezels, schapen en een muziekgezelschap begeleidden de wijzen bij hun reis, die door de Maastrichtse binnenstad terug naar het Onze Lieve Vrouweplein voert. Hier biedt de Driekoningenstoet de gaven voor het kerstkind aan en wordt het evenement afgesloten.

Een zingende troubadour

MUIDEN - Hoe vier je Driekoningen? Op het Muiderslot weten ze daar alles van. Kom langs in de kerstvakantie voor Winter op het Muiderslot, tot en met 8 januari. De gids neemt je mee naar de Gouden Eeuw waarin Driekoningen met veel liederen, eten en optochten langs deuren werd gevierd. Het kasteel is versierd met guirlandes (bloemenslingers) en in de Ridderzaal kun je een reusachtige kerstboom bewonderen. Rondom het kasteel hoor je een troubadour zingen.

Meer activiteiten rond Driekoningen

Foto 2. Feest van Licht in Museumpark Orientalis duurt nog tot en met 8 januari. Foto: Museumpark Orientalis

Laatst gewijzigd: 2017-01-04 08:53:44 · Gepubliceerd: 2017-01-03 14:04:28 - 1008