Reis in één dag de wereld rond

Vakantiebeurs 2017 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ontdek je favoriete bestemming tijdens de Vakantiebeurs

9 januari 2017 Utrecht, Utrecht Even lunchen in Griekenland, een cocktail drinken op het strand van Curaçao en genieten van dansende Maori. Het kan allemaal tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht van woensdag 11 januari tot en met zaterdag 15 januari. In slechts één dag tijd wandel je hier door alle continenten heen en kom je de leukste ideeën tegen voor je volgende vakantie.

Foto 1. Op de foto met locals. Foto: Jaarbeurs Utrecht

Duitse braadworst

Zodra je de jaarbeurs binnenwandelt, kijk je je ogen uit. Om je heen klinkt een kakafonie van verschillende talen. Italiaans, Spaans, Grieks, Perzisch, Chinees, noem maar op. Vijf grote hallen zo groot als twee voetbalvelden zijn omgetoverd tot vakantieoord. Links is het startpunt van Europa. Eenmaal bij Duitsland aangekomen, dringt de geur van braadworst je neus binnen. Iets verderop klinkt er Oostenrijkse muziek en is het alsof je opeens in een Oostenrijkse après-skihut bent beland. Of je nu naar de zon wilt of naar de sneeuw, op de Vakantiebeurs kom je van alles tegen. Nieuwkomer dit jaar is China, een vakantiebestemming die misschien niet als eerste in je opkomt.

Met je hond op reis

Het grote voordeel van de Vakantiebeurs is dat je waardevolle informatie op maat krijgt van locals. "Informatie die je niet op het internet kunt vinden", vertelt Melanie Ferranti namens de Vakantiebeurs. Wil je bijvoorbeeld met je hond op reis naar Wales, dan kun aan een inwoner van Wales vragen waar de diervriendelijke hotels zijn. "Of vraag een eilandbewoner van het Caribisch gebied naar dat ene onontdekte strandje."

Naar de Seychellen als een celebrity

Naast de Verkeersbureaus die onafhankelijke informatie geven zijn er ook talloze reisorganisaties op de beurs te vinden. "Op de vakantiebeurs heb je alle aanbieders en landen bij elkaar, waardoor je dus ook heel goed kunt vergelijken", vertelt Melanie. Handig als je nog tussen bepaalde landen twijfelt. En je komt erachter dat een vakantie naar Mauritius en de Seychellen niet alleen voor rijke celebrities is weggelegd. "Veel mensen weten niet dat er ook best appartementen voor € 50,- per nacht te boeken zijn en dat je gebruik kunt maken van vele onondekte stranden waar de bevolking gratis ligt te zonnen." Maar het allermooiste van de beurs is volgens Melanie de bijzondere sfeer die er hangt. "Iedereen is met liefde en passie zijn land aan het promoten en dat voel je."

Culinaire route en een echte Escaperoom

Los van alle nuttige informatie is de Vakantiebeurs an sich al een heerlijk dagje uit. Zo kun je in de knusse Carribean Village heerlijk dansen met de lokale bevolking van de Caribische eilanden. Voor even waan je je op Curaçao of Aruba. Kom je liever op de boulevard in Barcelona? Kom dan tapas eten op het Spaanse terras. Een echte aanrader is de Culinaire Route. Met een strippenkaart op zak loop je onder andere door Amerika, Iran en Ierland om de meest tongstrelende drankjes en hapjes te proberen. Voor kinderen is er een speciale Kidsroute, boordevol interactie en leuke opdrachten waaronder tokkelen of abseilen. En dan zijn er nog de twee Escaperooms van Riksjatravel. Kruip in een grote houten kist van en test je kennis over verschillende bestemmingen. Na vijftien minuten mag je er weer uit en maak je kans op een gratis reis! Volgens Melanie zijn momenteel vooral de Balkanlanden een populaire vakantiebestemming. "Landen als Montenegro en Bosnië-Herzegovina doen mediterraans aan en zijn niet te duur." Vooralsnog blijven de meeste Nederlanders nog steeds liever wat dichter bij huis. De top drie van favoriete vakantielanden bestaat net als vorig jaar uit: Duitsland, Frankrijk en Spanje.

Kaartjes voor de Vakantiebeurs

Een dagkaart voor de Vakantiebeurs in Utrecht is online te bestellen voor € 12,- en kost aan de kassa € 15,50. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

Foto 2. Geniet van Oostenrijkse muziek. Foto: Jaarbeurs Utrecht
Foto 3. Ontdek hoe het is om te suppen. Foto: Jaarbeurs Utrecht
Foto 4. Kom helemaal in kampeermodus en rooster je eigen marshmallows. Foto: Jaarbeurs Utrecht

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2017-01-09 17:23:04 · Gepubliceerd: 2017-01-09 12:39:27 - 887