Koning Willem-Alexander opent vernieuwd Thialf

Kom schaatsen op de snelste en beste laaglandbaan van de wereld

Meer schaatsbanen Nieuws door
Foto 1. Kom schaatsen in het vernieuwde ijsstadion. Foto: Thialf

archief oud artikel 23 januari 2017 Heerenveen, Friesland Bij IJsstadion Thialf is het vrijdag 27 januari feest! Koning Willem-Alexander komt de vernieuwde ijsbaan van Heerenveen dan officieel openen. Na een spectaculaire openingsshow geeft de koning het startschot en wordt er op volle snelheid door professionals een schaatswedstrijdje weggegeven. Hoewel de opening in principe alleen voor genodigden is bedoeld, is er ook een kans voor het gewone publiek om erbij te zijn. Geef je op voor de Friesche Bocht!

Neem plaats in de Friesche Bocht

Schaatsfans kunnen zich bij Thialf opgegeven voor de Friesche Bocht. Van hieruit kun je het openingsspektakel van dichtbij meemaken, waaronder een shorttrackrace, een langebaanwedstrijd op de 400 meterbaan en een koppelkoers waarbij mannen en vrouwen in estafettevorm een rondje rijden op volle snelheid. Koning Willem-Alexander maakt na de openingsshow een rondgang door het stadion gevuld met supporters om te ervaren hoe het is om als een professionele schaatser zege te vieren in Thialf. Of er ook bekende schaatsers bij het schaatsfestijn zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Vooralsnog hoopt de organisatie op de komst van Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt. Volgens Paule Schaap, een van de organisatoren van het openingsfeest, is de opening met koning Willem-Alexander de "kroon op het eerste seizoen".

Vernieuwingen Thialf

De belangrijkste verandering in IJsstadion Thialf is onder andere de compleet vernieuwde ijssvloer waardoor Thialf de snelste en beste laaglandbaan van de wereld blijft. Ook spectaculair zijn de vijfduizend zonnepanelen die Thialf op het dak heeft geplaatst. Zowel recreatieve schaatsers als professionele schaatsers kunnen gebruikmaken van de faciliteiten van Thialf.

Openingsfeest Thialf bijwonen

Wil je het feestje meevieren vanuit de Friesche Bocht dan kun je je opgeven door een mail te sturen naar opening@thialf.nl. Vanwege de veiligheid van de koning moet je in deze mail je naam, geboortedatum en burgerservicenummer vermelden. Opgeven kan nog tot en met woensdag 25 januari.

Bekijk ook onze tips voor het schaatsen op natuurijsbanen.
Foto 2. Neem plaats in het supportersvak. Foto: Thialf

Laatst gewijzigd: 2017-02-13 09:00:28 · Gepubliceerd: 2017-01-23 14:01:40 - 1269