1

5 tips voor een dagje uit dit weekend

Wat is er te doen op 28, 29 en 30 april?

Doe inspiratie op voor een dagje uit Redactioneel door
Foto 1. Stap in het leven van de Romeinen tijdens de Romeinenweek. Foto: Freekje Groenemans, preHistorisch Dorp

archief oud artikel 26 april 2017 Toerisme Landelijk Duik in het leven van de Brabantse Romeinen, leer sushi te maken van snoep in Leiden en dwaal tussen duizenden tulpen in Flevoland. Pak dit weekend de laatste activiteiten van de meivakantie mee. En heb je De Denker nog niet gezien? Dit weekend is Rodin: Genius at Work voor het laatst te zien in Groningen. DagjeWeg.NL geeft tips voor dit weekend!

Vecht, eet, speel en slaap als een Romein

EINDHOVEN - Wist je dat er heel lang geleden Romeinen in ons land woonden? Aan hen hebben we bijvoorbeeld onze riolen, waterleidingen en belastingsystemen te danken. In de Romeinenweek van 29 april tot en met 7 mei ervaar je hoe het leven was in die tijd. Overal in het land wandel je in verschillende musea een Romeinse wereld binnen. Zo leer je tijdens de Romeinenweek in het preHistorisch Dorp alles over de goden waar de Romeinen in geloofden, maak je de mooiste sieraden en bak je Romeinse koeken. Ook leer je wat tafelmanieren: zo veegden de Romeinen hun handen af aan het haar van hun slaaf! Hm, misschien toch maar niet doen...

Origami, karaoke en sushi

LEIDEN - Er waait een Japanse wind door Leiden! In Museum Volkenkunde waan je je dit weekend in Tokyo tijdens het COOL JAPAN weekend. Op 29 en 30 april ontmoet je hier fleurige lolita's en manga-superhelden. De hele dag door schuif je aan bij grappige workshops, boeiende rondleidingen en voorstellingen. Maak sushi van snoep, leer te dansen als een robot, teken manga's en zing hard mee met de karaoke!

De mooiste hond van Nederland

HILVARENBEEK - Vertel je je kat al je geheimen of wil je de cavia leuke trucjes leren? Op het festival Animal Event in de Beekse Bergen geniet je van 28 tot en met 30 april van shows, workshops, leuke stands en nog veel meer - allemaal in het teken van (huis)dieren. Bewonder acrobatische stunts op een galopperend paard, speel een potje frisbee met je hond en neem een kijkje in het boerderijleven op het Boerderijplein. Op zondagavond wordt de uitslag bekendgemaakt van 'De mooiste hond van Nederland'-verkiezing. Spannend!

Let op: de tekst gaat verder onder de video.

Op zoek naar dieren in het kasteel

HAARZUILENS - De vroegere baron en barones van Kasteel de Haar hielden vroeger erg van dieren. Paarden, herten, uilen, maar ook fantasiedieren: je gaat ze allemaal ontmoeten tijdens ZOO-k het dier van De Haar. Met een opdrachtenboekje speuren kinderen het hele kasteel en de kasteeltuin door om zoveel mogelijk dieren te ontdekken. Je hebt nog tot en met 7 mei. Vind jij ze allemaal?

Duizenden tulpen

DRONTEN - Wandelend, fietsend of autorijdend: de Tulpenroute in Dronten is geschikt voor alle weersomstandigheden. Geniet van tulpen in duizenden kleuren op de bollenvelden in het oosten van Flevoland. Maak je graag mooie foto's? Tot en met 30 april kun je je mooiste tulpenfoto insturen voor de fotowedstrijd.

Nog meer tips

Foto 2. Geniet van spectaculaire shows op het Animal Event. Foto: Animal Event / Academy Bartels
Foto 3. Ontmoet Robot Pepper in Museum Volkenkunde! Foto: Museum Volkenkunde

Laatst gewijzigd: 2017-04-28 09:31:21 · Gepubliceerd: 26 april 2017 - 1883