Yes het is weer Ballonfiësta in Barneveld!

Ballonfiësta Barneveld 2017 |  
Nieuws door

Spot de meest bijzondere luchtballonnen en droom weg bij de horizon

16 augustus 2017 Toerisme Barneveld, Gelderland Opstijgende luchtballonnen, een spectaculaire Nightglow met lasershow, trotse luchtballonvaarders en zwaaiende toeschouwers. Voor een sprookjesachtige avond ga je van woensdag 16 augustus tot en met zaterdag 19 augustus naar de Ballonfiësta op de Koewei in Barneveld. Droom weg bij de prachtigste kleurrijke figuren die langzaam vervagen tot kleine stipjes en verdwijnen achter de horizon.

Foto 1. De meest bijzondere vormen luchtballonnen kom je tegen tijdens de Ballonfiësta. Foto: Ben Bläss

Wat is er te zien tijdens de Ballonfiësta?

Een enorme smurf, een schattige babyuil in giga-formaat, een matroesjka, een zeepaardje en een pelikaan. De meest bijzondere luchtballonnen doen dit jaar mee. Er is zelfs een Garfield-luchtballon! Ook de 35e editie van de Ballonfiësta belooft weer een groot spektakel te worden. Gemiddeld weet het evenement zo'n 20.000 toeschouwers naar de Koewei in Barneveld te trekken. Maar liefst 39 ballonvaarders doen mee. Vanaf 18:30 uur stijgen de ballonnen op en zie je de manden langzaam van de grond komen. Nadat de ballonnen in de lucht verdwenen zijn, is er van alles te doen op het activiteitenveld. Geniet van een bijzondere 'legershow' met zowel klassieke als moderne legervoertuigen. Niet alleen de voertuigen maar ook de kleding en uitrusting van Nederlandse militairen kun je van dichtbij bekijken. En voor kinderen is er een schminktafel. Op donderdag 17 augustus en op vrijdag 18 augustus is er ook een optocht van de Oud Veluwse Markt te zien met antieke voertuigen en mensen in Veluwse klederdracht.

Nightglow - lichtgevende ballonnen met lasershow

Terwijl de bezoekers genieten van het tussenprogramma op de Koewei maakt de organisatie zich klaar voor hét hoogtepunt van de avond: de spectaculaire Nightglow. Vanaf 22:00 uur is het dan eindelijk zover. De Nightglow met lasershow kan beginnen. In het donker doemen daar ineens gigantische lichtgevende luchtballonnen op. De vuur van de branders beweegt mee op het ritme van de muziek en tegelijkertijd verspringen de lasers in allerlei kleuren en vormen over de ballonnen. Net een sprookje! Bekijk voor het volledige programma dat zich dagelijks herhaalt de website van de Ballonfiësta.

Praktische informatie Ballonfiësta 2017

  • Een toegangskaartje voor Ballonfiësta Barneveld kost € 5,00 voor volwassenen en € 2,00 voor kinderen vanaf vijf tot en met twaalf jaar. Voor een tribuneplaatsje betaal je € 3,00.
  • Bewaar je kaartje goed want je kunt er een ballonvaart mee winnen! Rond 18:30 uur wordt de winnaar van de dag getrokken, die vervolgens meteen mag instappen.
  • Zorg voor contant geld, want er staan geen pinautomaten op het terrein.
  • Tijdens het evenement van 16 tot en met 19 augustus gaan iedere dag om 17:30 uur de kassa's open. Het opstijgen van de ballonnen begint een uurtje later.
Foto 2. Het spectaculaire Nightglow evenement tijdens de Ballonfiësta. Foto: Ben Bläss

Laatst gewijzigd: 2017-08-17 13:35:39 · Gepubliceerd: 2017-08-15 11:52:54 - 2061