Vier goedkope terrasjes in Zwolle

Goedkoop een terrasje pakken doe je hier

Cafés op DagjeWeg.NL Nieuws door
Foto 1. Foto: Terrasonderzoek 2018 - Van Spronsen & Partners horeca-advies.

archief oud artikel 20 juli 2018 Toerisme Zwolle, Overijssel Terrasje pakken? Tip: ga naar Zwolle. Zwolle heeft de goedkoopste terrasjes, blijkt opnieuw uit Terrasonderzoek 2018 van Van Spronsen & Partners. Vorig jaar stond Zwolle ook al op nummer één als goedkoopste terrasstad. Amsterdam is voor de vierde keer op rij de duurste terrasstad. In Zwolle ben je voor een glas rosé gemiddeld € 3,50 kwijt. Maar als je hip wilt doen bestel je een Hollands speciaalbiertje of een Radler - de trends van dit moment. Op naar de Zwolse terrasjes dus! Wij zetten vier van onze favorieten op een rij.

Vleugje Italië

Een vleugje Italiaanse gastvrijheid in hartje Zwolle. Vito's vind je tegenover de indrukwekkende Sint Michaëlskerk in het centrum van de stad. Vito's is geliefd om z'n lekkere antipasti, vis en vlees en je krijgt er een beetje het gevoel alsof je bij vrienden eet. En vervelen doet de menukaart nooit: de gerechten wisselen wekelijks. Extra reden om volgende week nâg een bezoekje te doen.

Tijdloos terras

Lekker sfeervol in Zwolle: De Beurs. Een terrasje pakken kan hier het hele jaar. Het terras is namelijk overdekt, dus je kunt zelfs bij gietende regen van een biertje genieten, of in de vrieskou van een warme chocolademelk. Ook hier heb je een mooi uitzicht: De Beurs ligt in de schaduw van de Grote Kerk (een nogal indrukwekkend gebouw).

Authentiek kroeggevoel

De Vierjaargetijden is een dranck- en speijslokaal (ja, dat schrijf je echt zo) met een goede reputatie in Zwolle: het is er namelijk lekker sfeervol. Zwollenaren schuiven hier maar wat graag aan voor de speciaalbiertjes en het gezellige-bruine-kroegen-sfeer met een vleugje nostalgie. Trotse eigenaren zijn Bert en Chantal Jansen (niet te verwarren met dé Chantal Janzen).

Toetje als ontbijt

Zin in een toetje als ontbijt? Bij Brasserie Jansen kijken ze er niet gek van op. Ontbijt als diner, lunch als ontbijt, ga zo maar door. Hier eet je waar je zin in hebt, wanneer je er zin in hebt. Leuk detail: zelfs de hond kan hier iets bestellen. Er is een speciaal hondenmenu! Ook voor hem geldt: van 10:00 uur tot 22:00 uur mag je alles bestellen.

Foto 2. Foto: DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2023-09-13 12:17:01 · Gepubliceerd: 20 juli 2018 - 9264