Doe een kopje koffie in deze kekke kattencafés

Koffie en kroegjes: cafés op DagjeWeg.NL | Redactioneel door

Taartjes en staartjes: kattencafés zijn hot

16 juli 2017 Toerisme Landelijk Sinds de opening van het allereerste kattencafé in Amsterdam in 2015, is Nederland inmiddels meer poezenparadijzen rijk. En allemaal barsten ze van de schattige katten en kattenwoordgrapjes. Leuk en immens populair onder kattenliefhebbers, dat geknuffel met die spinnende beesten terwijl je een kopje koffie drinkt. Maar waar zitten ze precies? Onze Hollandse kattencafeetjes op een rij.

Foto 1. Een kat ligt er ontspannen bij in kattencafé Op z'n Kop. Foto: Kattencafé Op z'n Kop.

Het purrfecte kattencafé

ROTTERDAM - Zoals het een kattencafé betaamt, houden ze bij Pebbles Kitty Cat Café wel van een woordgrapje op z'n tijd. Eigenaar Freddy noemt zijn kattencafé liefkozend 'pawesome' en gunt alle katten een 'purrfect' thuis. Het menu staat vol fairtrade, veganistische en glutenvrije opties. Bij veel kattencafés moet je een tijdslot boeken, maar bij Pebbles mag je gewoon spontaan aanschuiven. De koffies kun je zelf upgraden met een extra smaakje zoals chocolade of karamel.

Koffie en een kopje

AMSTERDAM - Het allereerste echte kattencafé van Nederland. In de Amsterdamse Baarsjes vind je kattencafé Kopjes. Eigenaresse Lenny Popelier richtte het café op met dank aan crowdfunding - zoals veel kattencafés trouwens. Je betaalt € 3,- entree om er twee uren te mogen zitten - en om het welzijn van de katten te financieren. Je kunt hier niet contant betalen, dus vergeet je pinpas niet! Er staan veel taartjes op het menu, maar ook een simpele en gezonde lunch. Koop in de shop een leuke trui of tas met kattenprint, als je helemaal in stijl naar het café wilt gaan.

Paradijs met catlady's

DEN BOSCH - Kattencafé Mispoes noemt zichzelf een kattenparadijs. Het café startte met katten van allerlei leeftijden uit het dierenasiel. Je betaalt € 3,- entree per persoon om twee uren met de beesten te mogen knuffelen en ze te vertroetelen. Op het menu staan verschillende taarten en andere zoetigheden - waaronder een klassieke red velvet cake. Extra leuk: elke maand wordt er een ouderenmiddag georganiseerd voor ouderen uit nabijgelegen bejaardentehuizen, zodat ze katten kunnen komen knuffelen.

Katten boven je hoofd

GRONINGEN - Ze lopen overal, de katten in Op z'n Kop. Een toepasselijke naam, want er lopen krabpalen en tunneltjes als een soort steigers over de tafeltjes heen. Niet schrikken dus als er ineens eentje naar beneden springt om om wat aandacht te smeken. Her en der liggen kattenspeeltjes klaar om de diva's mee te vermaken. Kom high teaën tussen de katten en geniet van biologische sapjes, luxe koffies en gezonde snacks. De karameltaart met peer is een aanrader.

Ook leuk om te lezen:
Foto 2. Een kat staart door het raam van het café naar een hond op straat. Foto: Kattencafé Op z'n Kop.
Foto 3. Het interieur van kattencafé Op z'n Kop. Foto: Kattencafé Op z'n Kop.
Foto 4. Eigenaresse Marloes Vorstenbosch voert haar kat. Foto: Kattenparadijs Mispoes.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-04-18 16:58:50 · Gepubliceerd: 2016-07-15 16:12:26 - 5323