Leuk: er zijn ineens een heleboel jeu de boules bars!

Believe it or not, jeu de boulen is helemaal hot

Mooie Boules Amsterdam Redactioneel door
Foto 1. Foto: JEU de boules bar Utrecht © Fille Roelants.

5 januari 2020 bijgewerkt: 28 juni 2022 Trends Landelijk Wat ga je doen op een dagje uit met een groep? Niet bowlen, maar boulen! De jeu de boules bars schieten als Franse paddenstoelen uit de grond. Reserveer samen een baan en geniet samen van goed eten, biertjes en een boel plezier. Psst: leuk en origineel als date.

Mooie Boules Amsterdam

AMSTERDAM - Gezellig borrelen en boulen bij Mooie Boules Amsterdam! Mooie Boules heeft meerdere locaties in het land - in dit artikel vind je er nog twee en meer locaties zijn in the works - en is naar eigen zeggen dé trendsetter met de allereerste jeu de boules bar van Nederland. Het concept begon als een grapje van vrienden voor vrienden, maar is inmiddels een begrip. Of je nu solo wilt jeu-de-boulen of met een grote groep, bij Mooie Boules kun je dagelijks terecht. In Amsterdam schuif je tussen het nostalgische spelletje door niet zomaar aan voor een hapje of een drankje, maar geniet je in de foodhal van culinaire hoogstandjes van lokale topchefs als Ron Blaauw en BAUT. Een baan reserveren hoeft hier niet per se; je kunt ook spontaan langskomen.

Hoe werkt jeu de boules?

Jeu de boules is een van oorsprong Frans straatspelletje - vandaar de vage spelling. Er bestaan verschillende soorten jeu de boules, maar in Nederland spelen we vooral petanque. Volgens de Nederlandse Jeu de Boules Bond zijn dit de officiële spelregels van jeu de boules.

JEU de boules bar Utrecht

UTRECHT - Bij de JEU de boules bar in Utrecht schuif je niet alleen aan voor lekkere beers en bites, je speelt ook een geweldig mooi potje jeu de boules! Bij JEU mag je met maximaal zes personen een baan huren, dus speel je in twee teams van drie of drie teams van twee. No worries, als je de regels niet kent mag je die hier ook zelf verzinnen. Je hebt de baan vijftig minuten tot je beschikking voor een vaste prijs. Wees gewaarschuwd: er staat veel lekkers op de menukaart. Friet, hotdogs, burgers, vega opties, verrassingsbiertjes. Probeer daar maar eens van af te blijven... Hier kun je overigens met het hele gezin terecht. JEU heeft speciale arrangementen voor onder andere kinderfeestjes en familiedagen.

Mooie Boules Delft

DELFT - Ook in het mooie Delft zeggen ze 'oui, oui!' tegen jeu-de-boulen. Bij Mooie Boules Delft kun je elke dag terecht voor een potje jeu de boules, plus een lekker hapje, drankje en een diner. In het weekend is het mogelijk om aan te schuiven voor een lunch. Leuk om een uitgebreide maaltijd met een spelletje en borrel te combineren! Er is karaoke, tafeltennis en er zijn tal van bordspellen. Ben je zo een complete avond zoet met een hele groep vrienden. Reserveren kan, spontaan aan komen waaien ook.

BOEL Groningen

GRONINGEN - Potje boulen, streetfood eten en speciaalbiertjes en cocktails drinken. Dat klinkt goed! BOEL Groningen is een gezellige jeu de boulesbar in het hart van de stad, vlakbij het Noorderplantsoen. Reserveer vooraf je baan en bereid je voor op een leuk uitstapje - met hoeveel personen je de baan claimt maakt hier niet uit. Niet bekend met de kunst van het jeu-de-boulen? Geeft niks, bij BOEL zijn ze niet zo van de regeltjes. De menukaart bestaat uit streetfood om samen te delen. Leuk: de oprichters hopen vurig op een jeu de boules romance tussen twee spelers die elkaar tijdens een potje jeu de boules ontmoeten in de bar. Een boel liefde!

Mooie Boules Rotterdam

ROTTERDAM - Mooie Boules Rotterdam is nog zo'n Mooie Boules locatie. Een vleugje Frankrijk in Zuid-Holland, met een tafelsetting als op een Frans dorpspleintje. Leuk om hier een drankje te doen terwijl je lacht om alle jeu-de-boulers om je heen, maar nog leuker natuurlijk om zelf een gokje te wagen. Op de boulesbaan én in de spotlights, want er is ook hier karaoke. Reserveren is altijd een optie, net als spontaan langskomen. Wel op eigen risico, vol is vol. In het weekend kun je hier terecht voor lunch en diner uit de keukens van De gele kanarie en Ron Blaauw. Deze locatie heeft een zaal met airhockey, jeu de boules en karaoke die is af te huren voor grote groepen.

Ook leuk om samen te doen

Foto 2. Foto: JEU de boules bar Utrecht © Fille Roelants.
Foto 3. Foto: JEU de boules bar Utrecht © Fille Roelants.

Laatst gewijzigd: 2022-06-28 13:35:27 · Gepubliceerd: 5 januari 2020 - 6106