Arcadehallen zijn hot. Een dagje gamen doe je hier

Dagje uit in een arcadehal | Redactioneel door

Trotseer flipperkasten en racespellen in de arcadehal

9 mei 2017 Toerisme Landelijk Het heeft iets nostalgisch, samen spelletjes doen. Knuffels grijpen, losgaan bij de flipperkast. Je wordt er weer een beetje kind van. Maar dan wel een extreem competitief kind. Of je nou een middagje met vrienden wilt gamen, je broertje wilt entertainen of indruk wilt maken op je date: arcadehallen zijn the place to be. Wij lichten onze favorieten uit op toffe locaties.

Foto 1. Speel Guitar Hero en andere games in arcadehal Funland, aan de boulevard in Scheveningen. Foto: DagjeWeg.NL.

Funland in Scheveningen

Funland in Scheveningen is niet heel groot, maar heeft wel een toplocatie. Vanaf de boulevard van Scheveningen loop je zo de arcadehal in. In Funland kun je lekker veel samen doen. Jammen met Guitar Hero, de strijd aangaan in een dance battle, tegen elkaar racen op motors; bijna alle spellen zijn duospellen. Voor de hopeloze romantici zijn er ook knuffelgrijpers (leuk om een knuffel voor elkaar te winnen) en air hockey tafels ('nee, kijk, je kunt het beter zó doen'). Er zijn aardig wat schietspellen, maar voor kids zijn er ook genoeg kermis- en sportspelletjes zonder gewelddadige effecten. Voordeel: als je uitgespeeld bent, loop je zo De Pier op voor wat eten. Of maak een rondje in het reuzenrad en geniet van het supermooie uitzicht over de stad en het strand.

Gamestate in Utrecht

Gamestate in Utrecht. Open sinds 21 april 2017 en vooralsnog met 1000 vierkante meter aan games de allergrootste arcadehal van Benelux. Van klassieke Pac-Man en een ouderwetse flipperkast tot spannende racesimulatoren en een levensgroot Angry Birds. En omdat het zo giga is, vind je er games voor iedereen. Oudere diehard gamers, kleine kids. Of je nou van de old school games bent of liever het nieuwste van het nieuwste uitprobeert: tussen de honderden games zit er sowieso iets voor je tussen. Klaar met gamen? Ga Utrecht in!

Meer tips voor een dagje uit:
Foto 2. In Utrecht vind je Gamestate de grootste arcadehal van de Benelux, vol klassiekers en nieuwe games. Foto: Gamestate © Darryl Adelaar.
Foto 3. Een arcadehal is leuk voor een date! Als je een beetje tegen je verlies kunt, tenminste. Foto: Gamestate © Darryl Adelaar.
Foto 4. Neem je kind of kleinkind mee naar een arcadehal. Zijn ze met een paar spelletjes uren zoet - en zelf meedoen is stiekem ook heel leuk. Foto: Gamestate © Darryl Adelaar.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 13:38:18 · Gepubliceerd: 2017-05-09 12:35:24 - 5427